Vegatopia Forum

Weekmenu's

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #100 Gepost op: 24 september 2016, 13:00:30 »
Het Vegatopia Weekmenu

Deze week staan we nog met een been in de zomer, maar gebruiken we daarbij wel alvast wat herfstige ingrediënten. Zo maken we een frisse maaltijdsalade met tomaat, maar gebruiken er ook biet voor. Verder maken een verwarmend gerecht met limabonen, koken we Afrikaans en maken we zelf vegetarische sushi. Lekker en gevarieerd dus weer.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #101 Gepost op: 30 september 2016, 07:04:23 »
Het Vegatopia Weekmenu

Van makkelijke maandag tot en met zoete zondag. Een dagje eerder dan je van ons gewend bent, hebben we voor elke dag weer heerlijke recepten voor je bij elkaar gezocht. Met extra veel warme soepen nu het langzaamaan frisser wordt buiten. En natuurlijk herfstgroenten, van pompoen en paddenstoelen tot rauwe spruitjes.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #102 Gepost op: 08 oktober 2016, 13:00:32 »
Het Vegatopia Weekmenu

We hebben weer een afwisselend weekmenu voor je gemaakt. We maken onder andere een echte 'studentenpasta' die lekker snel klaar is, een linzengerecht uit India, en hebben veel aandacht voor herfstige groenten. Zo maken we gerechten met bietjes en pastinaken. Geniet er weer van!

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #103 Gepost op: 15 oktober 2016, 13:00:06 »
Het Vegatopia Weekmenu

Herfstgroenten, paddenstoelen en kastanjes: ons weekmenu staat weer bol van de seizoensproducten. We beginnen met een makkelijke lasagna met oesterzwammen op maandag en eindigen met een zoete pompoencrumble op zondag. Tussendoor eten we onder meer Japanse spruiten, kastanjesoep, stoofpeertjes en champignonballetjes.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #104 Gepost op: 22 oktober 2016, 13:00:26 »
Het Vegatopia Weekmenu

Als wij snel zeggen dan is het ook snel: deze week beginnen we met een gevulde paprika die in vier minuten klaar is. Via een spitskoolcurry gaan we naar gevulde zoete aardappels en de bloemkooltaart van Ottolenghi. Veel afwisselends, veel groente en lekker warme gerechten dus deze week in ons weekmenu. Geniet ervan!

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #105 Gepost op: 29 oktober 2016, 13:00:40 »
Het Vegatopia Weekmenu

In de nieuwste Schijf van Vijf heeft het Voedingscentrum dit jaar ‘dagelijks een handje ongezouten noten’ opgenomen. Lekker tussendoor, maar net zo makkelijk te verwerken in je avondeten. Cashewnoten over de andijviestamppot, herfstquiche met hazelnoten, koolsalade met pistachenootjes, walnotenburgers en meer in ons weekmenu.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #106 Gepost op: 05 november 2016, 13:00:37 »
Het Vegatopia Weekmenu

Deze week is het kookboeken 7daagse. Daarom geven we recepten uit boeken van onze favoriete auteurs, zoals Hugh Fearnley-Whittingstall, Fuchsia Dunlop, Karin Luiten, Yvette van Boven en Janneke Vreugdenhil. Natuurlijk ook recepten die makkelijk zijn voor door de week!

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #107 Gepost op: 12 november 2016, 13:00:43 »
Het Vegatopia Weekmenu

De ingrediënten in het weekmenu komen weer uit alle windstreken. Van koolrapen zoals ze vroeger al bij de Waddenzeedijk lagen tot groene papaya bij de beter gesorteerde toko. Soms lekker gemixt, zoals in de zoeteaardappelcurry met boerenkool en de hutspot met preischeuten. We halen de samosa’s van verder en de rösti van dichter bij huis. En geven een heerlijk recept voor kaasgehakt.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #108 Gepost op: 19 november 2016, 13:00:39 »
Het Vegatopia Weekmenu

We hebben deze week weer veel wereldse gerechten zoals tajine uit Marokko, Mexicaanse quesadilla. Maar we koken ook met Hollandse spruiten en maken gevulde aubergines. Geniet ervan!

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #109 Gepost op: 26 november 2016, 13:00:39 »
Het Vegatopia Weekmenu

Een week lang vegavarianten van bekende traditionele vleesgerechten. Met extra veel stevige winterkost, want de meteorologische winter staat voor de deur. We geven Oudhollandse hete bliksem, Limburgs zoervleisj en Engelse shepherd’s pie een veggie make-over. Naast een bijzondere burger, een stoofpotje en caesarsalade hebben we ook nog twee speciale sintideeën.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #110 Gepost op: 03 december 2016, 13:01:00 »
Het Vegatopia Weekmenu

Hiernaast zie je korianderhummus, die maken we aan het einde van de week. Maar in dit weekmenu koken we ook met selderij en maken we onder andere Chinese komkommersalade en een winterse lasagna. Geniet ervan!

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #111 Gepost op: 10 december 2016, 13:00:32 »
Het Vegatopia Weekmenu

Makkelijke maandag met snelle noedels, Hollandse donderdag met aardappels en Zoete zondag met een indrukwekkende pannenkoekentaart. Voor alle zeven dagen van de komende week geven we je weer inspiratie volgens de indeling van het Vegatopia-kookboek.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #112 Gepost op: 17 december 2016, 13:01:18 »
Het Vegatopia Weekmenu

Italiaanse en Chinese gerechten, quinoa met avocado, we variëren er deze week lekker op los in ons weekmenu. Eet smakelijk!

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #113 Gepost op: 31 december 2016, 13:00:24 »
Het Vegatopia Weekmenu

In de eerste week van januari eten we de lekkerste, beste en populairste gerechten van Tertia! Na langer dan een decennium de spil van bijna alle Vegatopia-activiteiten te zijn geweest, wil ze graag meer tijd voor andere leuke, nieuwe dingen hebben. Ze stopt er dus mee, maar laat wel een welhaast ontelbare hoeveelheid recepten na. Van Tertia hebben we onder andere geleerd dat je niet naar bed mag zonder voldoende groente te hebben gegeten: in geval van uiterste nood kun je eventueel ook een blikje doperwten uitlepelen. Dat is deze week zeker niet nodig: elke dag een recept dat op het forum een "5 op de schaal van Selly" zou krijgen.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #114 Gepost op: 07 januari 2017, 13:01:17 »
Het Vegatopia Weekmenu

De kerstvakantie is voorbij en we keren terug in het dagelijkse ritme. Volgens de zeven dagen van het Vegatopia-kookboek eten we de hele week weer gevarieerd. Van Hollandse boerenkool en Italiaanse gnocchi tot Spaanse 'gehakt'balletjes en Indiase curry. En van makkelijk tot zoet, met een speciaal pannenkoekenmenu op zondag.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #115 Gepost op: 14 januari 2017, 13:00:49 »
Het Vegatopia Weekmenu

Deze week maken we verwarmende gerechten voor de koude dagen zoals spruitjesstamppot en hartige clafoutis. Daarnaast eten we ook pittige tempeh en leren we hoe we in geen tijd lekkere tortilla's kunnen klaarmaken.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #116 Gepost op: 21 januari 2017, 13:00:39 »
Het Vegatopia Weekmenu

Aan het eind van de week domineren de wintergroenten: pastinaak in de hutspot, knolselderij met linzen en geroosterde pompoen door de spaghetti. Op de andere dagen hebben we producten van het hele jaar door: bonen in de chili, aardappel voor de veggieburgers en zoete aardappel in de vrijdagsnack. En we combineren drie culturen in een speciale risotto.

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #117 Gepost op: 28 januari 2017, 13:01:03 »
Het Vegatopia Weekmenu

Deze week maken we vooral typische winterkost zoals rode kool. Omdat een rode kool best wel groot is, maken we er twee verschillende gerechten mee. Zo kun je variatie aanbrengen zonder kleinere en duurderde hoeveelheden te moeten kopen. Daarna brengen we ook de zon in huis met gerechten uit Italië en Suriname. 

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia Weekmenu
« Reactie #118 Gepost op: 04 februari 2017, 13:01:24 »
Het Vegatopia Weekmenu

Veel creativiteit in ons menu deze week. We roosteren spruitjes, koken snel en toch uitgebreid Indonesisch, vullen zelf cannelloni, maken burgers van zoete aardappel en bakken op zondagochtend spinaziepannenkoekjes. Veel werk? Valt best mee!

Source: Het Vegatopia Weekmenu

Vegatopia

[Koken] Het Vegatopia weekmenu
« Reactie #119 Gepost op: 11 februari 2017, 13:01:56 »
Het Vegatopia weekmenu

Deze week maken we vrij eenvoudige, maar lekkere gerechten met onder andere savooiekool en kaas. Ook valentijdsdag slaan we niet over. Wel koken we lekker zelf in plaats van te eten in een veel te druk en veel te duur restaurant. De week sluiten we feestelijk af met een cake van Hedwig.

Source: Het Vegatopia weekmenu