Wat ik pas geleden ontdekt heb en nu regelmatig mee neem: sojayoghurt met havervlokken, gebroken lijnzaad en gehakte amandelen.
Ik doe het in zo'n dopjesbeker (geen idee hoe zoiets officieel heet, van die bekers die schoolkinderen vaak gebruiken, met een deksel die je erop draait), en doe dan eerst de sojayoghurt erin, en er bovenop de rest. Een paar minuten voor ik wil eten, roer ik de vlokken en nootjes pas door de sojayoghurt. Op die manier is het niet al uren geweekt, en dus niet zo klef. Erg handige en lekkere maaltijd.
En voor dingen waar ik geen pauze heb om te gaan eten, neem ik ook vaak zo'n beker mee met alleen sojayoghurt en gehakte amandelen, aangelengd met wat sojamelk. Daar drink ik dan van, waardoor ik zonder echt iets te hoeven eten, en toch energie heb. Eten is niet in elke situatie gepast, drinken is veel minder snel een probleem. En door die nootjes erin, geeft het toch aardig wat voeding.