Neem redelijk kleine aardappelen. Nieuwe aardappelen zijn er nu, en die zijn erg smaakvol. Neem vastkokende. Niet schillen, wel even wassen, de schil kun je dadelijk gewoon opeten.
Pak ze individueel in alu-folie in, glimmende kant buiten, niet met olie insmeren voor zover ik weet. Leg op bbq, af en toe keren, en prik af en toe om te kijken of ze al gaar zijn, hoe groter de aardappel hoe langer het duurt.
Knoflooksaus 7-8 tenen knoflook, uitgeperst
6 el mayonaise
6 el volle yoghurt
1/2 tl suiker
Meng alle ingredienten goed en laat een tijdje, minstens een uur, maar een nacht lang kan ook, in de koelkast staan.
Je kunt ook de killerknoflooksaus van Sam proberen, die is ook erg lekker, maar wel voor de meer gevorderde knoflooksaus-eter:
Knoflooksaus-die-terugbijt, vegetarisch /of veganistisch
- 2 kleine bolletjes knoflook of 1 a 1,5 grote bol knoflook.
- 4 eetlepels mayonaise /of eivrije mayonaise
- 250 ml yoghurt /of Yofu naturel
- bieslook: 1 eetlepel gedroogd of 4 eetlepels vers
- peterselie: 1 grote theelepel gedroogd of 2 eetlepels vers
- Klein beetje peper en zout naar smaak
Pel de knoflook en doe de knoflookteentjes met de groene kruiden in een hoge mengbeker, doe er de mayonaise bij. Maak met de staafmixer hiervan in 1 minuut een gladde prut. Roer hier dan met een lepel de yoghurt/Yofu doorheen. Let op: niet meer staafmixen als de yoghurt/Yofu er bij zit, want dan wordt het een heel waterig sausje.
De hoeveelheid knoflook kan naar beneden bijgesteld worden indien gewenst (in het geval van de volgende dag moeten werken ofzo). 6 tot 8 middenmaat teentjes is echter het minimum. De hoeveelheid knoflook naar boven bijstellen raad ik niet aan