We waren in l'Auberge des Maieurs in Woluwe, Brussel. Mooie, ruime, luchtige zaak die twee jaar open is. Professioneel gerund, met informatieve, vriendelijke bediening (ook in het Nederlands, hoewel de voertaal er Frans is.)
De man van de uitbaatster heeft een boerderij, die de vele verse groenten levert, die ook in een bijhorende winkel verkocht worden met andere bio-producten. 's Middags is er een voordelige lunchformule, 's avonds kiest men van de kaart (vlees-vis-vegetarisch op gelijke hoogte.) We hadden een lekker voorgerecht van "gepaneerde" brie (luchtig, krokant korstje en smeuïge vulling, alternatieve kaaskroket) en verschillende soorten tomaten. (Vind kaaskroket toch lekkerder dan de dikwijls te grote en vullende burrata.)
Als hoofdgerecht een heel mooi groentebord met vele verschillende groenten als raap, boontjes, pompoen, wortelen, courgette, champignons... Mooi om gefrituurde groentereepjes op de gekookte of gestoomde te doen. Twee zeer luchtige, gezonde sausjes, één van rode biet gemixt met noten, één zeer luchtige schuim van amandelen, melk en kruiden als kurkuma en gember. Het bière du quartier was licht, helder, kruidig, een mooie begeleider.
Niet echt goedkoop (voorgerecht 15, hoofdgerecht 25 euro, maar gezien de kwaliteit, kader en bediening het waard.)