Na gelezen te hebben dat Hizikigirrl ging beginnen met een kefir-lijn, werd ik razend jaloers! (oké, dan, gewoon nieuwsgierig, en ik kwam het toevallig tegen in de biowinkel gisteren)
Ik heb poeder gekocht, daar moet ik een maand of 3 kefir mee kunnen maken, volgens verschillende bronnen. Dus misschien mag het een eigen draadje, dacht ik zo. M'n eerste brouwsel is klaar! Het is een beetje dik en smaakt naar lichte yoghurt, best lekker.
Mengen met allerlei fruit en ontbijtgranen ga ik zeker al doen, en volgens mij is het ook een goede vervanger van yoghurt in bepaalde gerechten. Nog leuke dingen mag je zeker melden.
En dan nog een vraagje: ik vind alleen hocus-pocus gezondheidsclaims. (zit zooooooo vol (b12)vitaminen! melk is duivels, maar kefir is het allerbeste van de hele wereld voor je! je wordt er 136 jaar mee, want ze eten het ook in de caucasus!) Wat is daar van waar? Volgens mij zit er niet meer b12 in dan in de melk die je ervoor gebruikt.
Anyways, ik ga er ene pakken. Hopelijk zit mijn brouwsel lekker vol alcohol