We dineerden in kasteel Engelenburg te Brummen. Een prachtige, zeer goed gerunde zaak is dit met gerechten op topniveau. We hadden vooraf een vegetarisch menu besteld (doe dat altijd in klassezaken, de chef maakt er meestal een punt van eer van er iets bijzonder van te maken). Bij de amuses was al met onze wensen rekening gehouden: chips van zeewier (in elk geval iets zeeachtig), popcorn met vadouvansmaak, groene olijven. Als voorafje een soort gazpacho van wortelen.
Eerste gerecht was een torentje van gerookte mozzarella, huisgedroogde tomaat, gegrilde courgette in tomatengelatine. Erg fijn, licht, kleurrijk en vrolijk, zonder dat smaken zich opdrongen (de tomaat was niet te geconcentreerd van smaak, wat gerookt was niet te gerookt.)
Daarna een truffelrisotto van de kunst, met hele schijven truffel en een gepocheerd eitje.
Tenslotte een pasta van een nieuw soort erg lekkere kleine (bio?-)pastabolletjes en diverse kleingesneden groentjes.
Er werd dikwijls, zoals stilaan in de betere keuken ingeburgerd, gewerkt met verschillende structuren: chips van groente zorgden voor een knapperige beet, groenten kwamen in hun geheel en in zalfjes op het bord.
De uitbaters hebben in Zuid-Afrika gewoond en hebben daardoor een prachtige voorraad (in dit kader natuurlijk redelijk prijzige) wijnen van dat land.
Dessert was hangop met fruit of een mooi kaasbordje.
De bediening is uitermate voorkomend, vriendelijk en informatief, zonder enige gemaaktheid.
Je voelt je hier zeer verwend. Het uitzicht van het terras op het park met golfbaan is ook weldadig. Soms loopt er een reiger langs.
Er kunnen nog afzakkers genomen worden in de lounge (bijzondere whiskyverzameling) of in de bar. Luxueuze kasteelomgeving.
Hoog niveau voor uitzonderlijke gelegenheden. Een met zorg samengesteld vegetarisch menu, dat ons lang zal heugen.