Het kan ook zo..
(Geweldig boek, trouwens!)
Injera (voor ongeveer 8 stuks)
Bron: boek 'De beste vegetarische gerechten van de wereld' van Celia Brooks Brown
300 gram tarwemeel; 100 gram volkorenmeel; 1 theelepel bakpoeder; 1 zakjegist (7 gram); 6,25 deciliter warm water; een halve theelepel zuiveringszout; 1 theelepel zout.
Meng de meelsoorten met de gist in een glazen schaal. Roer het warme water erdoor totdat het een dun beslag is. Dek het beslag af met een vochtige theedoek, zet de glazen schaal bij kamertemperatuur weg en wacht drie dagen. Roer het elke dag een keer goed door. Het beslag gaat borrelen en rijzen. Roer na drie dagen het zuiveringszout en het zout erdoor en laat het nog een kwartier staan. Verwarm de grote koekenpan met een antiaanbaklaag op halfhoog vuur. Schep met een maatbeker een klein theekopje van het beslag in de hete pan en bewegen deze zodat het beslag vanuit het midden over de hele pan uitloopt (zoals een pannenkoek). Er ontstaan direct heel veel kleine gaatje. Bak tot de bovenkant droog is. Keer de injere niet en de injera moet ook niet kleuren. De injera moet zacht en plooibaar worden. Bak zo alle injera.
Berberé (voor ongeveer 80 gram poeder)
Bron: boek 'De beste vegetarische gerechten van de wereld' van Celia Brooks Brown
2 theelepels komijnzaad; 8 kruidnagels; 1 theelepel kardemomzaad (uit de kardemompeulen); een halve theelepel zwarte peperkorrels; 1 theelepel fenegriekzaad; 1 theelepel korianderzaad; 8 kleine gedroogde rode chilipepers; een halve theelepel gemberpoeder; (een halve theelepel gemalen piment); 0,25 theelepel geelwortelpoeder; 1 theelepel zout; 0,25 theelepel kaneel; 3 eetlepels paprikapoeder.
Rooster komijnzaad, kruidnagels, kardmomzaad, peperkorrels, fenegriekzaad, korianderzaad en chilipepers in een droge koekenpan op halfhoog vuur en schud de pan regelmatig tot alles lichtgekleurd is. Laat afkoelen en maal met de gemberpoeder, (eventueel piment), geelwortelpoeder, zout, kaneel en paprikapoeder tot poeder. Bewaar in een schone afgesloten pot.