Korianderzaad haalt het aardse van bietjes weg, aldus de Belgische kruidenmevrouw Winiefred van Killegem
Ovenschotel van lasagnevellenrolletjes met mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum in laagjes gescheiden door wilde spinazie, pijnboompitten en cherrytomaat met knapperig bovenlaagje van parmesaan
Lekker. Recept? Enne is dat niet gewoon een lasagna?
Als een lasagne het met een canneloni aanlegt, krijg je dit
Het oorspronkelijke recept ligt in opslag voorlopig, dus een beetje aan gezigeunerd en niet op exacte hoeveelheden gelet. Het ging in een vierkante ovenschotel, gok +- 10 cm hoog.
- verse lasagnevellen (bakje van de AH genomen, maar echt vers is lekkerder en ook soepeler als het goed is)
- 2 bollen mozzarella, in kleine blokjes
- handje zongedroogde tomaten in kleine stukjes (droge, eerst even in wat warm water geweekt zodat ze zeker weten niet te taai zouden zijn)
- grote hand geroosterde pijnboompitten
- 2 a 3 handjes schoongemaakt wilde spinazie, zonder harde nerf en in grove stukken gesneden
- 10-15 cherrytomaatjes (wegens vrij grote exemplaren, in 8en gesneden)
- basilicum, in kleine stukjes gescheurd of gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden of geraspt
- +- 300 ml room
- parmezaanse kaas, geraspt.
Oven voorverwarmen op 180 graden
Neem een lasagnevel en leg bij het randje een mengsel van de mozzarellablokjes, zongedroogde tomaatjes en. Rol 'm op en leg het in de ovenschaal. Hier is een zware lepel bijvoorbeeld handig, zodat het rolletje zich weer lui uitstrekt. Als de bodem bedekt is, spreid je de knoflook en spinazie uit, met daarop de helft van de verse tomaatpartjes en de pijnboompitten. Weer een laagje met allemaal mozzarellarolletjes erop en dan de laatste tomaatpartjes en pijnboompitten. Hier bleef er nog een velletje pasta over, die er bovenop ging in het midden. Room erover uitgegoten en bedekt met parmezaanse kaas.
Ongeveer 45 minuten in de oven geweest geloof ik.
Origineel maakte ik zelf rode pesto voor in de rolletjes, maar die kon niet gemaakt worden nu helaas. De spinazie zat er ook niet in, maar daar hadden we nogal veel van liggen. Lekkere toevoeging toch wel.