Oh, ik vind yoghurt en avocado wel lekker samengaan. Met Indiaas geinspireerde kruiderij, cashewnoten en lenteuitjes bijvoorbeeld. Beetje extra citroensap toevoegen als je het niet fris genoeg vindt, en/of koriander of peterselie. De enige salade waar ik fruit aan toevoeg is een uitgebreidere versie van de huissalade van een Indiaas restaurant. Dat is dan zo'n rode Sneeuwwitje appel, zeg maar.
Avocado met kaasblokjes en pijnboompitjes doen het hier ook goed.
Caesarachtige dingen, knapperige sla, knoflookcroutons, parmezaanschilfers en een lobbige mayo met sojasaus voor het zoute effect ook.
Pastasalade vind ik ook fijn. Met rode pesto, paprikablokjes, zwarte olijfringetjes, rucola en geroosterde pijnboompitjes of basilicum, beetje rode ui en balsamico. Of zongedroogde tomatensmurrie met amandelschilfers.
Romige aardappelsalade met een beetje mosterd en dille door de dressing, met lenteuitjes en rucola.
Rijst- of couscoussalade ook.
Jeetje, ik kan uren doorgaan, maar ik eet dan ook best vaak salade.
Wat ik niet lekker vind zijn veel van die kant-en-klare dressings. De meeste kant-en-klare salades uit de super vind ik ook niet echt lekker trouwens.