Voor de zoetekauw zonder oven!
Havermout/pindakaaskoekjes zonder oven.
250 gram havermout
3 á 4 eetlepels pindakaas
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gram margarine
7 eetlepels (soja)melk
2 eetlepels cacao
- In een steelpan suiker, vanillesuiker en cacao mengen.
- Hierbij de (soja)melk en margarine toevoegen en op een laag pitje blijven roeren tot alle suiker gesmolten is en het mengsel zachtjes borrelt.
- Havermout toevoegen, even goed doorroeren.
- Pan van het vuur halen en de pindakaas toevoegen, goed mengen.
- Met een lepel flinke scheppen van het mengsel op bakpapier leggen, platdrukken en minstens een uur op laten stijven.
Als variatie kun je ipv pindakaas er ook chocoladepasta doorroeren. Of bijvoorbeeld gehakte nootjes en/of rozijnen toevoegen.
Let op: niet geschikt als je aan de lijn doet