Dit weekend waren we in Herberg Het Volle Leven in Appelscha (van de voormalige eigenares van De Kop van 't Land in Dordrecht). Een heerlijk rustige omgeving, mooi bos (Nationaal Park het Drents-Friese Wold) en natuurlijk.... superlekker vegetarisch, eten! Ze verbouwen heel veel zelf, en zoveel mogelijk van de ingrediënten is biologisch. Er is een dagmenu voor de gasten; altijd 3 gangen met een amuse. Borden worden echt schitterend opgemaakt, vaak m.b.v. eetbare bloemen e.d. Genieten, genieten, genieten dus!
Wat we aten:
Vrijdag als amuse: soep van zeekraal. Verrassend romig, erg lekker
Voorgerecht: tempura van bloemkool en oesterzwam, op een wakamesalade met een tahinsausje. Grof bruinbrood met een smeerseltje van ik denk zongedroogde tomaatjes met waterkers erbij.
Hoofdgerecht: een bladerdeegpakketje met roodlof, rookkaas, walnoten en appel. Schaaltje patat en schaaltje rauwkostsalade erbij.
Nagerecht: bosbessenyoghurtijs en een amandel-maanzaadmuffin met een vijgensaus.
Zaterdag, als amuse: minisalade capresa (tomaat, basilicum, mozzarella).
Voor: carpaccio van gele (!) biet met mierikswortelcrème, olijven, kappertjes, pijnboompitjes en geraspte parmezaan. Wederom brood met een smeerseltje erbij.
Hoofd: moussaka met diverse groenten en spelt en bosbes. Erbij weer patatjes en rauwkost.
Na: schuimgebak met een hart van witte chocolade met steranijs en een sinaasappelsaus.
Bij het ontbijt: vers geperste sinaasappelsap, een bakje met yoghurt, muesli, honing, kiwi, appel en banaan, lekkere grove broodjes met als beleg kaas, geitenkaas, twee soorten jam, hagelslag, gekookt ei en koffie of thee naar keuze.
Zeker voor herhaling vatbaar!