De Nederlandstalige versie van het kookboek is er en heet ‘Delia’s vegetarische favorieten’. Zoals hierboven al vermeld werd, is het een bundeling van vegetarische gerechten die al eerder in de kookboeken van Delia Smith stonden, aangevuld met nieuwe recepten. Het boek bevat veel klassiekers uit de vegetarische keuken en vegetarische varianten van traditionele vleesgerechten. Recepten voor soepen, voorgerechten, pasta's, brood en gebak en talrijke nagerechten met fruit maken er een heel volledig boek van.
Behoorlijk veel gerechten bevatten kaas en eieren (typisch voor een niet-vegetarische kok?), wat het boek minder geschikt maakt voor veganisten. Achteraan is er wel een overzicht te vinden van de veganistische gerechten. In de index kan je alle gerechten opzoeken. Het grootste deel is geklasseerd volgens hoofdingrediënt.
‘Delia’s vegetarische favorieten’ heeft een opvallend mooie lay-out en bevat veel schitterende foto’s. Volgens mij vooral geschikt voor mensen die graag één zeer veelzijdig kookboek hebben en bereid zijn om er wat geld aan uit te geven. Voor wie al een behoorlijk stapeltje kookboeken heeft, is dit boek waarschijnlijk wat te duur in verhouding tot het aantal echt nieuwe of originele recepten.
Wie nog meer wil weten over Delia en haar recepten, kan een kijkje nemen op
www.deliaonline.com . Onder 'Summer Vegetables' staan negen recepten met foto uit het boek.
Titel: Delia’s vegetarische favorieten
Auteur: Delia Smith
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Verdeler voor België: Agora Uitgeverscentrum, Aalst
ISBN: 90 5956 011 6
264 p., harde kaft, kleurenfoto’s
Prijs: 36 euro