Sinaasappelsap uit pak is dacht ik gepasteuriseerd of gesteriliseerd. Vers sap is na openen van de verpakking vaak nog enkele dagen houdbaar, 'gewoon' sap niet, dat kan veel langer open in de koelkast mee.
Zijn de meeste rauwariers vegan? Ik heb gisteren de docu van Tom gezien, maar ik snap niet waarom hij van zijn moeder geen rauwmelkse kaas, andere rauwe zuivel en koudgeslingerde honing (is ook rauw) krijgt. Ondanks dat ze suiker gif vindt, dat zit ook in fruit. Home made mayonaise verhit je ook niet overigens.
Mijn katten zijn raw fed, maar voor mezelf hoeft dat niet zo.
Vaak staat op het pak iets van: "Uit 100% geconcentreerd appel (of een andere vrucht-) sap"; dat concentreren impliceert dan, dat die vruchten gekookt worden.
Suiker en suiker is twee; in fruit zit inderdaad heel wat natuurlijke suiker, maar de suiker die in de strooier komt te zitten is geconcentreerde vruchten (of bieten-) suiker en ook hier geldt, dat die vruchten daarvoor eerst gekookt worden. Daarom ook zal het eten van een appel niet gauw het gebit aantasten, maar met het eten van geconcentreerde suikerbolletjes, wat snoepjes in wezen zijn, ligt dat even anders.
Dacht wel dat de meeste rauwariërs ook veganist, of in elk geval vegetariër zijn, ja. Maar ze kunnen het er voor de duidelijkheid beter altijd even bij zeggen ("raw-vegan", bijvoorbeeld).
Overigens komt het ook voor, dat men rauwariër is, omdat men op ethische gronden niet wil, dat vitamines en eventuele andere microben in het voedsel door de hitte gedood worden; (net zoals vegetariërs niet willen, dat voor hun voeding dieren gedood worden, dus); men is dan "raw-fruitarian", want wie niet wil dat microben gedood worden, wil ook niet dat dat met planten gebeurt en eet ook die dus niet op.