Het voedingscentrum geeft vreemde adviezen. Inderdaad, je moet je brood wel smeren met iets, dat is gezond, maar als je een soortgelijke hoeveelheid vet in een pan mikt om er een ei in te bakken, ben je ineens vreselijk ongezond bezig. Hoeveel margarine moet je wel niet gebruiken om een gebakken ei ongezond te laten zijn? Muesli op dezelfde lijn zetten als rice crispies is complete onzin, rice crispies is het witbrood onder de ontbijtgranen en bevat echt nauwelijks nuttige voedingsstoffen. Alle vleesverangers staan als "bij voorkeur" ook de vieze vette gepaneerde meuk. Ze vinden een gebakken ei dus een stuk ongezonder dan dan gefrituurde vegetarische nuggets, daar klopt gewoon niets van. Ze bevelen ook alle magere zuivelproducten aan, terwijl de vetoplosbare vitamines in zuivel nu juist een van de weinige dingen zijn waar zuivel nog iets mee bijdraagt aan een gezonde voeding. Soja als vervanger voor zuivelproducten komt in hun hele vocabulaire niet voor. Ze bevelen ook light frisdrank aan, terwijl de meuk die daar in zit echt niet gezondheidsbevorderend is.
Het voedingscentrum begrijpt het niet wat "in pricipe niet ongezond mits met mate gebruikt" is, en wat en "ongezond, ook indien in kleine hoeveelheden" is. Suiker, zout en vet zijn niet ongezond, veel zoetstoffen en kunstmatige geur- en smaakstoffen zijn dat aantoonbaar wel. De "ik kies bewust" industrie drijft op kunstmatige toevoegingen. Calorieen vermijden leidt niet automatisch tot een gezond voedingspatroon.