Vegatopia Forum

Gehaktbal

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gehaktbal
« Reactie #40 Gepost op: 18 februari 2010, 21:59:28 »
Heb wel het gevoel dat ik twee kilo ben aangekomen, maar ze waren idd erg lekker.
Volgende keer gaan ze over de spaghetti. Ergens komende week nog denk ik  ;)

Offline MissTries

  • **
  • 45
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gehaktbal
« Reactie #41 Gepost op: 22 februari 2010, 16:33:17 »
Dank je wel Djooiss,

Vanavond staan deze vegagehaktballen hier op het menu, ben benieuw!

Een groet van  New-newbie MissTries

Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg...

Offline MissTries

  • **
  • 45
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gehaktbal
« Reactie #42 Gepost op: 23 februari 2010, 12:08:24 »
Gemaakt en gegeten. Ik had ze net als een echte gehaktbal groot en (min of meer) rond gemaakt.

Ze waren wel lekker maar ik denk dat ik ze kleiner en platter toch lekkerder vind.
Ze gingen hier wel allemaal op. Zoon S. van 14 at er 3!

Dus wel een succes :D
Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg...

Björn-B

Re:Gehaktbal
« Reactie #43 Gepost op: 08 maart 2010, 21:07:09 »
Mijn eerste echte vega gerecht was een succes dankzij de ballen van Joyce  ;)

Kiwi

Re:Gehaktbal
« Reactie #44 Gepost op: 08 maart 2010, 22:54:34 »
Volgens mij heb ik dat vanochtend al gelezen, kan dat? ;)

Björn-B

Re:Gehaktbal
« Reactie #45 Gepost op: 08 maart 2010, 23:40:40 »
Volgens mij heb ik dat vanochtend al gelezen, kan dat? ;)

Maak ik een opmerking die vandaag al eerder is gemaakt ?

Kiwi

Re:Gehaktbal
« Reactie #46 Gepost op: 08 maart 2010, 23:55:56 »
Nee, ik las vanochtend een bericht van iemand die blij verrast was omdat haar vriendje voor het eerst vegetarisch voor haar had gekookt. Met een vega/kaasburger van deze site. Maar misschien is het toeval.

Offline Lenda

  • ***
  • 377
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gehaktbal
« Reactie #47 Gepost op: 09 maart 2010, 10:26:18 »
Haha, nee mijn vriendje heet geen Bjorn ;)
People never grow up, they just learn how to act in public.

Kiwi

Re:Gehaktbal
« Reactie #48 Gepost op: 09 maart 2010, 10:28:48 »
Dat zegt niets, ik heet offcieel ook geen Kiwi. :P

Offline Lenda

  • ***
  • 377
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gehaktbal
« Reactie #49 Gepost op: 09 maart 2010, 10:31:32 »
Het zou ook wel eh.. apart zijn als je echt zo heette ;) Bjorn daarentegen...
People never grow up, they just learn how to act in public.

Re:Gehaktbal
« Reactie #50 Gepost op: 09 maart 2010, 10:34:22 »
Dat zegt niets, ik heet offcieel ook geen Kiwi. :P

Maar het is wel een mooie acronym, toch?
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Kiwi

Re:Gehaktbal
« Reactie #51 Gepost op: 09 maart 2010, 13:46:11 »
:yes: (al zou ik acroniem dan weer met een ie schrijven i.p.v. met een y (om nog maar even in de taalstruikelsfeer te blijven :P).

Offline Sven

  • *****
  • 3.951
  • Geslacht: Man
Re:Gehaktbal
« Reactie #52 Gepost op: 11 maart 2010, 21:35:49 »
Braziliaans bonengehakt

2 kopjes bonen, gekookt en op smaak gebracht
6 el paneermeel
2 el bloem
1 kopje gekookte rijst
2 el fijngehakte peterselie
olie om te bakken
zout naar smaak
2 eieren

Doe de rijst en de bonen in een kom en prak ze met een vork. Meng er de eieren, de peterselie en bloem onder. Breng op smaak met zout, indien nodig. Roerbak het geheel om steviger te maken. Laat het mengel afkoelen en maak er balletjes van. Rol de balletjes in het paneermeel een bak ze goudbruin in de olie.

Het recept zegt niet welke bonen je moet gebruiken, maar ik heb zelf een blik zwarte bonen gebruikt. Deze zijn ook het meest gangbaar in Brazilië. Bruine bonen moet volgens mij ook lukken. Doe er gerust ook wat extra kruiden bij.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Björn-B

Re:Gehaktbal
« Reactie #53 Gepost op: 13 maart 2010, 10:38:28 »
Vond de vorige ballen die ik had gemaakt een beetje te kazig ;). Heb nu een zakje geraspte kaas vervangen door twee bolletjes mozzarella. Wat mij betreft een succes, de smaak was een stuk milder

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Gehaktbal
« Reactie #54 Gepost op: 10 april 2010, 14:37:15 »
Ik heb gisteravond van de ballen van Joyce mogen genieten. Ik at met een paar studiegenoten en eentje er van had ze op 'topia aangetroffen. Goed spul.

Deze jongen had er munt in gedaan, dat was erg goed.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gehaktbal
« Reactie #55 Gepost op: 10 april 2010, 14:38:16 »
Die kaasgehaktballen, moet het brood fijngekruimeld zijn of grof? En kan het ook met paneermeel van crackers?

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Gehaktbal
« Reactie #56 Gepost op: 15 april 2010, 16:50:37 »
Die kaasgehaktballen, moet het brood fijngekruimeld zijn of grof? En kan het ook met paneermeel van crackers?


Ik heb er heel oud droog brood voor verkruimeld, gewoon oud brood ( dat nog niet uitgedroogd was), crackers in stukken verkruimeld, het kan eigenlijk allemaal maar ik vind het zelf het lekkerst wanneer het gewoon 'medium' verkruimeld is.

Jeetje.. Ik vind het wel heel erg leuk dat dit recept zo vaak wordt uitgeprobeerd :)! Bedankt voor al jullie leuke reacties
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gehaktbal
« Reactie #57 Gepost op: 15 april 2010, 16:52:00 »
Ik heb het vd week gemaakt met Wasa vezelcrackers (minder carbs) voor zowel de binnenkant als de buitenste paneerlaag en dat ging uitstekend!

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Gehaktbal
« Reactie #58 Gepost op: 16 april 2010, 10:54:19 »
Bij de natuurwinkel gekocht: vegetarisch gehakt dat ook door Tivall werd verkocht, maar nu niet meer.
Mengen met bruin-stokbrood binnenste en ei tot de juiste substantie is bereikt. Kruiden met veel komijnzaad en evt. wat kaas. Dan het uitgeholde bruine stokbrood van ong. 15 cm lang vullen met het mengsel en een half uur afbakken in een oven met 200 graden. Je kunt de stukken afsnijden op de lengte die je wilt, zelfs zo dik als een stokbroodsneetje of in langere versie voor ergens bij. De beet van dit gerecht is geweldig. Kruiden maken de smaak compleet.
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gehaktbal
« Reactie #59 Gepost op: 16 april 2010, 14:23:02 »
Bij de natuurwinkel gekocht: vegetarisch gehakt dat ook door Tivall werd verkocht, maar nu niet meer.


Merk?