Er zijn bij allerlei huishoud- en kookwinkels kleine bakvormpjes te vinden. Gewoon een paar van kopen en deegje maken (zorg dat je standaard bloem en een ei in huis hebt voor het deeg). Als vulling kan je allerlei kanten uit; restjes bv, maar ook kan je de hoeveelheid voor een grote quiche maken en dan verdelen over meer kleine quiches. Dan afbakken en af laten koelen en ze 1 voor 1 invriezen. Dan allemaal los in een zak in de vriezer, of eventueel labelen. Als je dan moet arbeiden, kan je een losse quiche er makkelijk uithalen en meenemen.
Het is handig op de dagen dat je vrij bent alvast veel voorbereidingswerk te doen. Inkopen zodat je een goede voorraad hebt, maar ook alvast deeg maken, quiches bakken, pesto maken en ook eventueel wat brood bakken.
Alfalfa (ik neem aan dat je dat groene spul bedoelt) kan je ook makkelijk zelf kweken, is ook te doen voor mensen die geen groene vingers hebben. Tuinkers is hetzelfde principe.
Als je een toaster-oven op de arbeid hebt, kan je eventueel daar ook nog wel iets in bakken. Plakje bladerdeeg in een klein ijzeren taartvormpje (wel invetten, kan ook met bakspray), plakje beetje bevochtigen met water of insmeren met ei, in de holte wat dingetjes zoals een tomaatje in plakken, schijfje courgette, beetje geraspte kaas er op, beetje zout, peper en kruiden, etc. Even bakken in het geval, af laten koelen en dan opeten. Je zult erg populair worden bij je collega's.
Als variatie kan je ook eens iets met champignons, hele dunne plakjes aubergine, paprika's, artisjokharten uit blik of pot doen.