Vier collega's nemen afscheid en we eten daarom vanavond met z'n allen in de zojuist geopende vestiging van Bazar in Amsterdam. Ben heel benieuwd.
is ie al open?
Ze draaiden voor de tweede avond, geloof ik. Het was wel oké. Degenen die vegetarisch hadden besteld, kregen een bord met Oosterse hapjes. De meeste waren goed. Falafel was wat aan de droge kant en de artisjokbodem met geitenkaas vond ik niet zo'n geslaagde combi. Het intereieur is wat minder intiem dan in de Rotterdamse vestiging. Ze zitten in een oude kerk; een grote, hoge ruimte die ze wel hebben opgeleukt met Arabische tegels en krankzinnig grote Marokkaanse en Arabische lantaarns, maar het is toch nog niet echt heel oosters.
Ik ben dinsdag in Bazar Amsterdam wezen eten. We zaten boven, waar het erg warm was, maar wel gezellig. Ze hebben het interieur stijlvol ingericht, ik kan me voorstellen dat het boven knusser is dan beneden. De akoestiek is niet al te best. Het was erg druk, maar wel kregen snel eten. Bediening was ook druk, maar op zich best vriendelijk.
De witte huiswijn die ze er serveren is volgens de kaart droog, maar loeizoet. Niet nemen als je droge wilt.
Er zijn drie vegetarische hoofdgerechten. Ik nam (even gekopieerd van hun website) " Artisjok gevuld met fetacrème, felafel, gegrilde tomaat, groene en gele koekoe, uiencompote met komijn en olijven en lawash, met rijst, haydari en salade".
Een groot bord met allerlei onderdelen. De artisjok bleek een artisjokkenhart (zet dat dan op de kaart, ik verwachtte iets anders) uit blik en was zozo. De falafel smaakte naar veel korianderzaad, lekker wel, beetje droog maar met de haydari (hangop met wat kruiden) okee, de volgende keer bestel ik extra knoflooksaus. De gegrilde tomaat was prima. Van de groene en gele koekoe weet ik nog steeds niet precies wat het was. De groene en soort nat spinaziepuntje, was niet geweldig maar beter dan de gele koekoe die een soort droge, gefrituurde linzenbal was. Met een tomatensausje was het prima geweest, maar nu niet. Heb ik grotendeels laten liggen. De uiencompote was veel en lekker (de komijn proefde ik niet), de olijven prima, de lawash was gefrituurd vettig brood, niet zo lekker, ik had liever ongefrituurd brood gehad. De rijst leek gewoon wit en saai, maar was zeer lekker op smaak gebracht met onbekende ingredienten. De salade was wat onaangemaakte veldsalade en er waren wat kerstomaten en 2 of 3 lekkere olijven.
Dit grote bord kostte 12 euro. Mijn niet-vegetarische tafelgenoot nam een vegetarisch ovenschotel van 8 euro, en was daar tevreden over, ook een grote portie, met veel groenten en kaas en ook tofu, met erbij ook rijst, gegrillde tomaat en salade.
Zij had nog een soort mangoijs-fruitshake met mintsiroop dessert, dat was geweldig lekker.
Ik was niet geweldig tevreden over mijn bord, maar ook weer niet echt ontevreden want onderdelen waren wel erg lekker en bovendien was het niet erg dur. Ze hebben ook een hapjesschotel die ik nog wel eens wil uitproberen. Ik ga er nog eens terug om tot een definitief oordeel te komen.