Witte bonen salade
Ingredienten:- een pot kant en klare witte bonen
- drie á vier takjes peterselie
- een middelgrote rode ui
- wat verse basilicum
- olijfolie
- sap van halve citroen
- pul biber (verkrijgbaar bij de Turk) kan ook rode peper poeder
- eventueel gedroogde munt
- bak voor de sla
- mes
- snijplank
Werkwijze:Gooi de pot witte bonen leeg in de slabak en was ze schoon.
Snijd de ui in smalle plakken van halve cirkels.
Hak de peterselie en basilicum fijn.
Gooi nu alles door elkaar en voeg de overige ingredienten naar eigen wens en smaak toe.
C'est ca.
Gegrilde groenten
Neem de groenten die je wilt.
Wij hadden zelf aubergines en courgettes meegenomen.
Snij deze in niet te dikke plakken.
Gooi er wat zout over en smeer ze in met wat olie.
Gooi ze vervolgens op de bbq en wacht tot ze aan beide zijden mooi bruin zijn, wel keren dus.
De Turkse paprika kun je er direct opgooien.
Laat het schilletje goed bruin worden, mag zelfs zwart.
Hierna schillen en opeten.
Je kunt ze als ze bruin zijn ook ongeschild eten, maar dat is minder lekker. Geschild smaken ze als van die gegrilde paprika uit potjes.
Champignons op de bbq
Nog een tip van mij:
Maak wat champignons schoon.
Haal het steeltje eruit.
Doe de steeltjes aan een spiesje en gooi ze zo op de barbeque.
De champigons zelf zet je met de opening naar boven op de bbq. Gooi er nu wat zout in.
Als je wacht ontstaat er vanzelf wat vocht in de champignons.
Dus niet keren!
Dat vocht smaakt heel erg lekker. Wel zouten, anders komt er niet voldoende vocht uit.