Ik zag in de
Allerhande een recept voor Nigeriaanse Suya. Bedoeld voor kip, maar het lijkt me prima te kunnen met tofu:
AllerHande 08 2007Nigeriaanse suyaWereldkeuken, hapje, 4 personen, barbecue Bereidingstijd in minuten: 30 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 355 kCal - eiwit 31 g
vet 22 g - koolhydraten 8 gIngrediënten2 teentjes knoflook, in stukjes
2 cm gember, fijngesneden
100 g pinda's, gepelde
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
400 g kipfilet, in blokjes van 2 cm
2 eetlepels olie
1 rode ui, in flinterdunne ringen
Materialensatéstokjes, vijzel, grillpan, barbecue
BereidenLaat de satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue of in de grillpan. Stamp de knoflook in de vijzel fijn met de gember en de pinda's en meng de cayennepeper en de paprikapoeder erdoor (of maal het geheel in de keukenmachine fijn), breng met zout op smaak. Smeer de blokjes kip rondom in met dit mengsel en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Rijg de kip aan de satéstokjes. Verhit de grillpan of de barbecue. Bestrijk de kip dun met de olie en gril de suya in 6-8 minuten op hoog vuur rondom gaar. Serveer het vlees met de uiringen.