Hoi,
ik heb wel een paar lekkere recepten voor op de bbq.
groentespiezen:
-courgette
-ui
-paprika (verschillende kleuren)
-champignons
-tomaat (stevige
Maak een marinade van o.a.
-olie (zonnebloem of olijf)
-ketjap of andere sojasaus
-knoflook
-sambal
-kruiden (naar keuze, bijvoorbeeld kerrie, paprikapoeder, chilipoeder, maar ook kun je gedroogde basilicum en oregano erdoor doen)
Snijd de groenten in grote stukken, zodat je ze goed op een spies kan prikken. Zorg ervoor dat de stukken er niet af kunnen vallen. Champignons kun je vaak heel laten.
Groenten laten marineren, liefst een paar uur, want dan trekt de er goed in. Maak de spiezen pas, wanneer de bbq heet genoeg is en je ze er meteen op kunt leggen.
Ook lekker op de bbq: maiskolven.
banaan met chocolade:
snijd de banaan in van boven naar beneden aan de holle kant. Duw in de inkeping een paar stukjes pure chocolade (zoveel als erin past zonder dat de banaan stuk gaat) Wikkel de banaan in alu-folie en leg hem op de bbq. Hij is goed als hij zacht is en de chocolade gesmolten.
waarschuwing: niet teveel eten van tevoren, want dit nagerecht is vrij machtig.
groetjes van Lidewei