Ik heb zojuist mijn nieuwste creatie gegeten; tofu kaas schnitzel en die was me toch een partij lekker
Wow, die ga ik echt vaak eten
Deze schnitzel de lekkerste die ik ooit had gegeten!
Vega eten rules!
Tofu kaas schnitzel 45 minuten (bijgerecht)40 gram bloem
1 ei
1 Ui
3 beschuit
180 gram tofu AH naturel (helft van de inhoud)
50 gram geraspte belegen kaas
2 theelepels dextrose
1,5 eetlepel tomatenketjap
2 theelepels zonnebloemolie
Olijfolie, Zout, cayennepeper, peper, paprikapoeder en tijm
Bakboter
ondooi de tofu, druk deze dan met een theedoek droog en hak hem daarna fijn.
(tofu ondooien doe je door deze in een plastic zak te doen.
Dan 15 minuten in een bakje met kokend water, 1x omdraaien)Meng de tofu met 1,5 eetlepel tomatenketjap, tijm, cayennepeper, paprikapoeder en zout en laat deze ongeveer 10 minuten marineren.
Snij de ui in kleine stukken en bak deze.
Voeg alles toe in een mengschaal; tofu + marinade, ui, de kaas, 2 theelepels dextrose, 2 theelepels zonnebloemolie, zout, peper, cayennepeper, paprikapoeder, als laatst de 40 gram bloem.
Mix het geheel goed en maak en kneed er een bal vorm van.
Rol hem door een bord met geklopt ei.
(let op, het geheel word zachter)Leg het dan op een bord met paneer, rol wat en druk hem wat platter in een platte ovaal vorm, zorg dat het overal goed gepaneerd is.
Hou het bord schuin en laat het paneer van het bord vallen, hou wel je schnitzel tegen.
Schuif hem dan in de pan en druk hem plat.
Bak het geheel dan 4 a 5 minuten in een pan bakken 1x omdraaien met 2 grote spatels.
(gebruik niet te veel bakboter)Leg hem dan op een bord met keukenpapier om het vet op te vangen.
Dit gerecht past goed bij patat.