1 - vitamine B12 is een dierlijk eiwit en een belangrijke bouwstof voor het menselijk lichaam. hoe krijgt een vegetarier deze vitamine binnen zonder dierenleed?B12 is geen eiwit, maar een vitamine. Het klopt dat deze alleen in dierlijke producten voorkomt, dus wanneer vegetariers genoeg zuivel en eieren eten, krijgen ze die B12 wel binnen. Gebruik je weinig zuivel en weinig eieren of ben je veganist, dan moet het gesupplementeerd worden of je moet producten gebruiken die verrijkt zijn met B12, zoals bepaalde soorten sojamelk, vruchtensap etc.
2 - planten zoals de mais en sojaplant, ondergaan tegenwoordig genitische modificatie, dat houdt in de de planten in de stamcel zijn aangepast zodat ze eigenschappen krijgen zoals; immumiteit voor bestrijdingsmiddelen en insecten. eten vegetariers dit wel en zijn ze hier bewust van?Vegetariers komen in alle soorten en maten; het is geen homogene groep. De een zal er geen problemen mee hebben, maar ik gok zo dat veel vegetariers het liever niet hebben.
3 - homeo therapie; zijn kort af gezegd gezonde pilletjes, maar tot hoever wil je gaan als vagetarier en/veganist/fruitist/lactovegetarier, want uiteindelijk worden de machines ook schoongemaakt met reiniginsmiddelen die in je product kunnen komen. waar ik naar toe wil is, wanneer mag je jezelf nou ECHT een vegetarier noemen?
(ik heb bijvoorbeeld wel eens gasten op mijn werk die claimen dat ze vegetarier zijn maar dan vooraf toch graag de vis willen?? huh als je erovernadenkt sterft de vis uiteindelijk een vreselijkere dood dan de landdieren)Een groot compliment dat je als aankomend kok uberhaupt weet dat vissen niet in een vegetarisch dieet thuishoren! Vegetariers vinden het over het algemeen irritant wanneer iemand zich vegetarier noemt, maar wel vis of kip eet, bv.
Vegetarier/lacto (zuivel)-ovo(ei)-vegetarier = geen vlees, vis, gevogelte, vaak geen gelatine, zuivel en eieren zo diervriendelijk geproduceerd
Veganist = geen dierlijke producten, dus ook geen honing of lanoline
Pescotarier = geen vlees, maar wel vis
Fruitarier = in zijn strengste vorm eet de fruitarier alleen vruchten, noten en zaden die vrijwillig van de boom zijn af gevallen. In een restaurant zul je deze dus vermoedelijk niet tegenkomen.
De meeste mensen hier weten dat ze niet zonder dierenleed kunnen leven (er sterven immers ook insecten tijdens het oogsten van groenten), maar proberen het zoveel mogelijk te beperken. Iets is beter dan niets.
4 - ik zou graag hulp willen in menusuggesties voor fruitisten, ik krijg het namelijk niet voor elkaar een 5 gangenmenu samen te stellen naar mijn zin.. iemand in voor de uitdaging ?Zoals ik hierboven al schreef, gok ik dat je deze niet eens in je restaurant zal krijgen, maar bedoel je misschien mensen die alleen Raw Food eten? Daar zijn hele kookboeken over geschreven, recensies daarvan vind je hier:
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1213967231&archive=&start_from=&ucat=1&en
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1187119708&archive=&start_from=&ucat=1&5 - wat is uw motivatie om vegetarier te worden? doet u het uit medeleven voor de dieren, want uitendelijk is de mens een Omnivore en gebouwd om zowel plantaardige producten en dierlijke producten te eten omdat je er je voedingstoffen uit moet halen. wat me brengt bij de vegetariers die geen dierlijke producten eet uit overtuiging dat het gezonder is? daar geloof ik niet in, ik geloof er wel is dat je prima zonder kan maar niet dat het beter is.Mijn motivatie is dat ik dol ben op dieren en ze liever geen pijn doe. Ik vind het vreselijk als ik zie hoe de dieren in de bio-industrie worden behandeld en ik kan me de stress die het slachhuis oplevert heel goed voorstellen.
Anderen eten geen vlees vanwege het milieu, of omdat ze het niet lekker vinden, of omdat ze het gezonder vinden. Zoveel mensen, zoveel redenen.
De mens is oorspronkelijk waarschijnlijk een omnivoor geweest, maar ze leefden toen ook in hutten, droegen berenvellen en werden maximaal 35 jaar. Voedsel was schaars, daarom diende er zoveel mogelijk nutrienten te zitten in wat je kon krijgen en dan is vlees het meest geschikt.
Tegenwoordig is voedsel in overvloed verkrijgbaar en kan men alle benodigde nutrienten ook verkijgen uit plantaardig voedsel. Er is maar weinig gedegen onderzoek gedaan, maar de meeste onderzoeken laten zien dat vegetariers een beduidend kleinere kans lopen op veel welvaartziektes, ook zijn ze vaak slanker wat gezonder is dan overgewicht.