nee tis een lastig formaat kookboek.Vrees dat het met scannen onleesbaar wordt. Tis een antiek kookboek dus ik vind dat ik t wel kan maken om het over te typen. en heb even een kwartiertje over dus hier komt ie
ik hoor graag of het wat is tzt.
je hebt nodig:
225 g rode splitlinzen
1 groen paprika (zonder zaadjes, fijngehakt)
1 rode ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
1 tl. garam masala
1/2 tl. chilipoeder
1 tl. komijn
2 tl. citroensap
2 el ongezouten pinda's fijngehakt
6 dl. water
1 ei, geklopt
3 el bloem
1 tl. kurkuma
1 tl chilipoeder (voor de 2e toevoeging)
4el plantaardige olie
kruiden en sla om erbij te serveren
- doe de linzen, de paprika, de ui, knoflook, garam masal, chilipoeder, komijn, citroensap en de pinda's in een grote pan. voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. zet het vuur lager en laat het geheel onder af en toe roeren 30 minuten pruttelen of tot het kookvocht is opgenomen.
- haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen, klop het ei erdoor en voeg zout naar smaak toe. laat het mengsel nu helemaal afkoelen
- maak met bloem bestrooide handen 8 rechthoeken van het linzenmengsel
- roer de bloem, de kurkuma en het chilipoeder door elkaar en rol de kroketjes door dit mengsel
- verhit de olie in een grote koekenpan. voeg de kroketten per portie toe en bak ze aan alle kanten in ongeveer 10 minuten krokant. leg ze een op een verwarmde schaal en serveer ze met de sla en kruiden