Het is een traditie die we tegenwoordig niet zo vaak meer doen. Vroeger zo'n 2 keer per jaar en nu eens in de 3 jaar ofzo. De set die we daarvoor gebruiken is zeker 25 jaar in de familie, met schepnetjes en al.
Afgelopen Kerst wel weer gedaan met buitenlandse collega's bij moeders thuis.
Veel Chinese bladgroentes, maar ook krieltjes, paprika en tauge enzo.
Mams werpt zich doorgaans op de bouillon (standaard bouillonblokjes voor een lichte basis. Er wordt meestal toch zo uitgepakt dat de soep op het einde vol van smaak is en mams kan niet zo goed meer tegen echt pittig.), terwijl ik dips erbij regel. Van bakje sesamolie (had ook de chili-sesamversie die een gast zelfs tijdelijk van tafel verdreef, die ik daarna als enige gebruikte..) tot zelfgemaakte sateh- en knoflooksaus.
Een keer heb ik wat zakjes uit de toko meegenomen met in mijn ogen enge ingredienten als talk, maar die was best te eten. Als je tegen brand kunt, dat wel, dus ik was de enige.
Een keer geprobeerd om veggie wontons te maken, maar dat was geen succes. De beoogde vulling was anders uitgevallen en de wontons gingen ook open. Dan zit je ook nog met de vraag hoe je het goed houdt als er gasten zijn. Dat deeg droogt snel uit, dus of onder een kekke, vochtige theedoek op tafel, of heen en weer blijven lopen.
Ik wil nog een keertje een Thaise versie maken, al dan niet met kokos.