Tussen ontbijt en avondeten is er nog zoiets als lunch. In het buitenland is ons twaalf-uurtje berucht: een paar miezerige schijfjes brood met kaas, appeltje, glas karnemelk. Liefst uit een broodtrommeltje, of - als we voor luxe gaan - prefab dubbelzoute soep, vet snackgeval en peperduur slap puntbroodje met brie en verlepte sla. Is de lunch ook bij Vegatopianen een stiefkindje?
Bij mij in ieder geval wel. Door de week smeer ik 's ochtends wat broodjes voor tussen de middag. Wel lekker bruin brood, met naar keuze kaas, brie, tomaat, paprika, bieslook, hummus, paprikapasta etcetera. Die werk ik dan tussen de activiteiten door naar binnen. Mijn Duitse collega's vinden dat maar niets: die eten een complete maaltijd in de mensa.
In het weekend ben ik een fanatieke bruncher: Turks brood met kaas, paprika en pepertjes uit de oven; verse broodjes en gekookt ei; hartige pannenkoeken; tosti's; salade.
Vertel (of beken): waaruit bestaat jouw lunch normaliter?