Er is zeker geen simpelere manier om de roti zelf te maken? (de rotipannekoek) Die in de winkel is namelijk niet vegetarisch.
Bart heeft eens opgeschreven hoe dat moet:
Kook 500 gram gedroogde gele erwten gaar (duurt ongeveer 25 minuten). Giet ze af en laat ze uitdampen. Ondertussen maken we het deeg van 1 kg bloem, een tl zout, 2 tl bakpoeder en 2 tl soda (of gewoon 4 tl bakpoeder) en wat water. Goed kneden: technisch gesproken is een roti meer een brood dan een pannenkoek en je moet een ontzettende bikkel zijn als je brooddeeg te lang kneedt! Zet het deeg een half uur weg. Gooi de erwten met wat gehakte bosui, 2 tl komijn (djintan), 2 tl kerriepoeder en 4 uitgeperste knoflooktenenen in de keukenmachine, en hak het fijn tot het op paneermeel lijkt.
Het leuke van zelfgemaakte roti's is dat je ze zo groot kunt maken als je zelf wilt; en dat je ze op die manier een mooie "zelfgemaaktheid" uit kunt laten stralen. Ik ga zelf voor de kleinere roti's, zodat iedereen één babyroti bij elke vulling heeft, maar officieel gaan we nu balletjes ter grootte van een ei maken van het deeg. Die kneden we even in één hand om ze goed soepel te maken, en dan doen we er een eetlepel van ons erwtenmengsel in. Goed dichtvouwen, en op een met bloem bestoven werkblad leggen. Met de deegroller uitrollen tot je een plak hebt die eruit ziet als een pannenkoek. Als je voor de mini-roti's gaat, kun je je pastamachine gebruiken om de roti's mooi dun te maken! Deze pannenkoeken maken we klaar op de rotiplaat, of gewoon in een grote koekenpan. Bak ze aan één kant bruin, draai ze om en bestrijk de gare kant met olie. Als de roti begint op te bollen is ze gaar, en kun je 'm in een doek gewikkeld weg zetten. Ze blijven redelijk goed in de vriezer, en ontdooien snel (groot oppervlak). Wel even opwarmen voor het opdienen. Voor ongeveer twaalf grote of 24 kleine roti's.