Vegatopia Forum

Hangop

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Hangop
« Gepost op: 06 december 2007, 22:08:05 »
Ik wil hangop maken met sojayoghurt. Ik weet eigenlijk niet zo heel goed wat ik ermee kan hoor. Wil het als een soort kaas voor warme gerechten maken maar ik zag ook nagerecht opties.

Wat is haalbaar?

Tips om  het te kruiden? Ik kan me voorstellen dat de kruiden naar de 'bodem' zakken.

Thanx! :)
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Hangop
« Reactie #1 Gepost op: 06 december 2007, 22:15:44 »
Ik dacht dat hangop altijd dat nagerecht was. Met bessennogwat.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Agnesje

  • ***
  • 278
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hangop
« Reactie #2 Gepost op: 07 december 2007, 11:17:25 »
ik ben benieuwd of het nog gaat lukken met de hangop. ik vind zelf de sojayoghurt niet zo heel lekker ( alle andere dingen met soja vind ik juist heerlijk, dus ik verbaasde me erover dat ik dat niet lustte), misschien dat het als hangop wel weer lekker is.
wij deden vroeger altijd hangop met appeltjes, suiker en kaneel.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hangop
« Reactie #3 Gepost op: 07 december 2007, 11:30:43 »
Ja hangop is inderdaad meer een toetje volgens mij.

Ik ben nu zelf een soja-roomkaasje aan het maken maar heb een praktische vraag. Ik neem aan dat je de kaasdoek met het goedje ergens moet laten hangen, heeft iemand tips hoe en waar ik dat het beste kan doen?

Edit: laat maar, je kan hem natuurlijk gewoon in een vergiet zetten.
« Laatst bewerkt op: 07 december 2007, 11:32:50 door Marla »

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Hangop
« Reactie #4 Gepost op: 07 december 2007, 13:44:39 »
Hangen gaat vaak sneller (althans, bij hangop).

Als ik hangop maak, leg ik een theedoek in een vergiet en stort ik daar yoghurt in. Daarna pak ik de punten van de theedoek bij elkaar en bind ik ze met een touwtje samen. Dat touwtje hang ik dan vervolgens aan het handvat van een keukenkastje (heet dat zo, een hadvat, als het aan een kastje zit?). En dan met een bakje eronder voor lekvocht.

Ik denk trouwens dat hangop nooit snijdbaar wordt, maar zeker als je het ophangt kan het wel goed dik worden. Je kunt het dan ook in plaats van yoghurt ofzo eten bij Indiase of Griekse/Turkse dingen.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Hangop
« Reactie #5 Gepost op: 07 december 2007, 17:06:21 »
Het wordt zeker ook wel hartig gebruikt hoor. Da's juist wel hip op 't moment. Bv in voorgerechtjes. Hangop met wat biet lijkt me wel mooi, en dan wat dille door de hangop en een chip van sja, schorseneer ofzo? Beetje limoenschil erbij
« Laatst bewerkt op: 07 december 2007, 17:06:39 door Selly »
,,,,فلافل

Offline J@n

  • 99% uitgekookt
  • *****
  • 10.299
Re:Hangop
« Reactie #6 Gepost op: 08 december 2007, 11:18:08 »
Ik neem aan dat je de kaasdoek met het goedje ergens moet laten hangen, heeft iemand tips hoe en waar ik dat het beste kan doen?

Volgens mij hingen mensen het vroeger vaak aan de kraan boven de gootsteen.

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Hangop
« Reactie #7 Gepost op: 10 december 2007, 09:44:12 »
Ik deed vroeger altijd gewone, volle yoghurt in een theedoek aan de kraan hangen, een paar uur en gebruikte het dikke, lobbige resultaat om er tzatziki ofzo mee te maken. Sinds ik over ben gestapt op de sojaproducten, doe ik hetzelfde met de alpro yoghurt. Tzatziki, toetjes, hmmmm!

Denk wel dat een kaasdoek prettiger werkt dan vaak dikkere theedoeken.
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline dorinka

  • ****
  • 741
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hangop
« Reactie #8 Gepost op: 10 december 2007, 17:00:49 »
Ik heb ook wel eens een koffiefilter gebruikt, voor een klein beetje.
Zo.