Ja, een slecht idee. Rijst met minder calorieen is flauwe kul, en brood met minder calorieen ook. Een gezond eetpatroon is geen kul, maar daar past gewone rijst en gewoon brood in. Het is een zoveelste poging om mensen ervan te overtuigen dat simpel eten zonder al te veel bewerkingen ongezond is. Als je voorgekookte rijst in supermarkten (met een beperkte houdbaarheidsdatum) in landen met een beperkte hoeveelheid supermarkten en koelkasten wilt promoten, in plaats van lang houdbare producten die zonder koeling of conserveermiddelen jaren goedblijven, dan is er een steekje aan je los.
In China is het trouwens helemaal niet zo dat iedereen steeds meer rijst gaat eten en daar dik van wordt, wat dit artikel suggereert. Rijst wordt gezien als armeluisvoedsel en je eet het om je maag te vullen, niet voor het lekker. Bij een diner in een restaurant krijg je hooguit aan het einde een kommetje rijst, het heeft helemaal geen status. Als mensen lekker willen eten kiezen ze alles behalve rijst. Ik heb geen ervaring met India maar kan me voorstellen dat het daar hetzelfde is.