Andijviesalade met linzen en Leidse kaasvoor 2 personen
100 gr andijvie
200 gr linzen
150 gr leidse kaas (kan ook andere kaas)
1 el wijn of ciderazijn
1 - 1 1/2 el mosterd
4 el olijfolie
zout en versgemalen peper
100 gr groene druiven (oorspronkelijk, maar ik heb het ook wel eens met blauwe druiven gemaakt en dat was ook erg lekker)
1 zoetzure appel
Bereiding: Snijd de schoongemaakte andijvie in reepjes, spoel de linzen af en laat ze in een vergiet uitlekken.
Snijd de kaas in blokjes.
Klop in een kom een vinaigrette van de azijn, mosterd, olie en zout en peper.
Was de druiven, halveer en ontpit ze.
Snijd de (ongeschilde) appel in stukjes.
Schep de appel, druiven, en helf van vinaigrette door de linzen. Meng de rest van de vinaigrette door de andijvie en verdeel die over 2 borden. Schep het linzenmengsel erop en verdeel de kaas erover
(lekker met stokbrood of gebakken aardappeltjes)
bron: Lekker vegetarisch, het nederlandse zuivelbureauKlik hier voor de resultaten bij de AH-receptendatabase