Vegatopia Forum

Coleslaw

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Coleslaw
« Gepost op: 05 oktober 2007, 16:27:34 »
Deze salade is lekker bij gebakken aardappeltjes, maar ook heerlijk naast bijvoorbeeld een falafelschotel. De sesamolie geeft een bijzondere en kruidige smaak.
Hij is het lekkerste als het een dag van tevoren is gemaakt.
De cashewnoten neem je in een doosje mee en schep je er vlak voor het serveren door.

(Voor ongeveer 8 personen)

1/2 rode ui
1/2 wite kool
1/2 rode kool
4 wortels (of 1 grote bospeen)
50 gram gezouten cashewnoten
4 eetlepels Griekse yoghurt
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel fijngesneden bladselderij (optioneel, ikzelf heb het eruit gelaten en miste het ook niet echt)

Naar smaak: cayennepeper, peper, zout, suiker

Pel de ui en snijd hem in stukken. Neem de buitenste lelijke bladen van de twee koolsoorten en schaaf de kolen in hele dunne reepjes. Was de koolsoorten en doe ze over in een vergiet. Overgiet de koolsoorten met 1/2 liter kokend water en laat ze goed uitlekken. Schrap de wortels en snijd ze in luciferdunne reepjes. Hak de cashewnoten grof. Doe de ui met de yoghurt, de mayonaise, de sesamolie, de azijn en de cayennepeper, peper zout en suiker naar smaak in een hoge kom en meng alles met een staafmixer tot een egale dressing. Schep de dressing met de uitgelekte koolsoorten en de wortelreepjes door elkaar. Laat de salade in de koelkast minimaal 1 nacht op smaak komen.

Tip: voor een meer romige sla kun je wat extra yoghurt, mayonaise en sesamolie bij de salade doen naar smaak.

---------------------------------------------------------------------------------------------
nog even een opmerking,

de coleslaw is heerlijk, maar stinkt behoorlijk in de koeling, dus een goede, dikke bak gebruiken met een goed afgesloten deksel is wel aangeraden!
« Laatst bewerkt op: 12 oktober 2007, 12:26:47 door blingda »