Ik had van de week een
chocolade-bosbessentaart gemaakt.
3 lagen in een springvorm
De onderste laag van browniedeeg (2x onderstaande hoeveelheid en min de vanille en hazelnoten):
brownies
2 koppen bloem
2 koppen suiker
1/2 kop cacao
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 kop water
1 kop olie
1 tl vanille
1/2 kop gehakte noten
meng de droge ingredienten. roer dan het water, de olie en de vanille erdoor. meng daarna de noten erin. doe het in een ingevet bakblik. bak het een half uur op 175 graden C.
De middelste laag: chococreme: margarine mengen met een gelijk deel poedersuiker en een lepel cacao. Smeer dit pas op de eerste laag als dat en de creme zelf (in de koelkast) volledig afgekoeld is.
De bovenste laag: ik had geen vers fruit. Ik had 4 kleine potjes: bosbessen, aardbeien, bramen en frambozen met een deel van het bliksap laten koken en gebonden met agar agar (1 gram agar op 1 deciliter vocht). Laten afkoelen en als het bijna afgekoeld was over de taart gedaan. Als laatste de taart nog ff een uurtje in de koelkast gezet.