Biologische cake met appel
150 gram plantaardige margarine (munsterland EKO)
150 gram rietsuiker (de Nieuwe Band EKO)
200 gram bloem (v de Molen EKO)
1 half zakje wijnsteenbakpoeder (Natura)
1 zakje vanille suiker
2 bananen EKO
1 appel EKO
Smelt de margarine in een pannetje boven een laag vuurtje, los daarin op de suiker.
Voeg twee kleine fijngeprakte bananen toe en haal het van het vuur.
Meng de wijnsteenbakpoeder en de vanillesuiker door de bloem.
Voeg nu langzaam de bloem er doorheen en roer het goed.
Het deeg moet zo dik zijn dat het niet van je lepel afdruipt, je moet het er als het ware van afkloppen.
Is het te dik dan kan je wat sojamelk toevoegen. Is het te dun dan wat bloem toevoegen.
De geprakte bananen zorgen voor wat binding.
Smeer een klein cakevorm in met margarine en doe eerst een laagje deeg op de bodem.
Leg hierover heen royaal stukjes appel. De rest van het deeg smeer je hier weer over heen.
Daarna stop je het in de oven, stel het in op 160 graden gedurende vijf kwartier.
Als je het deeg wat dunner houdt wordt het meer een cake en als het wat vaster is wordt het meer een soort koek. Alle twee is lekker. Hmmmmm!
Succes!
In plaats van appel kan je ook plakjes banaan, noten, kiwi etcetera gebruiken.