Vegatopia Forum

Toetjes, desserts, taarten, koekjes, gebak.

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:veganistische griesmeelpudding
« Reactie #20 Gepost op: 19 februari 2003, 09:32:26 »
Rozijntjes!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Veganistische cake of taart
« Reactie #21 Gepost op: 19 februari 2003, 09:33:25 »
Het resultaat was trouwens erg geslaagd. Proevende huisgenoot/vriendin vonden het erg okee en vader was er ook blij mee :)

Offline Flapke

  • ***
  • 177
  • Geslacht: Vrouw
Re:veganistische griesmeelpudding
« Reactie #22 Gepost op: 19 februari 2003, 17:02:40 »
Scheutje rum of likeur

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:veganistische griesmeelpudding
« Reactie #23 Gepost op: 19 februari 2003, 19:24:11 »
kardemom meekoken, en kaneel bij het serveren.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Sven

  • *****
  • 3.947
  • Geslacht: Man
Re:veganistische griesmeelpudding
« Reactie #24 Gepost op: 19 februari 2003, 19:55:13 »
Rietsuiker geeft ook meer smaak. Daarnaast kan je vanillesuiker proberen. Zelfs een heel klein beetje zout kan helpen als het erg flauw is.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

momo

Re:veganistische griesmeelpudding
« Reactie #25 Gepost op: 24 februari 2003, 13:48:31 »
alcohol en vanillesuiker zijn producten die ik niet in mijn eten gebruik, maar kardemon lijkt me wel interessant....

het is natuurlijk goed mogelijk dat het aan het soort sojamelk ligt die ik heb gebruikt, maar de substantie was heel raar geworden, beetje gelatine-achtig en de smaak riep ook die associatie op  ::) en daarbij komt dat ik ook altijd erg zuinig met rietsuiker ben....
goed ik ga dalijk naar de winkel en vanmiddag probeer ik het opnieuw!

Offline Dick

  • ****
  • 517
  • Geslacht: Man
    • plenty food
Veganistische cake of taart
« Reactie #26 Gepost op: 24 februari 2003, 18:17:34 »
Biologische cake met appel

150 gram plantaardige margarine (munsterland EKO)
150 gram rietsuiker (de Nieuwe Band EKO)
200 gram bloem (v de Molen EKO)
1 half zakje wijnsteenbakpoeder (Natura)
1 zakje vanille suiker
2 bananen EKO
1 appel EKO

Smelt de margarine in een pannetje boven een laag vuurtje, los daarin op de suiker.
Voeg twee kleine fijngeprakte bananen toe en haal het van het vuur.
Meng de wijnsteenbakpoeder en de vanillesuiker door de bloem.
Voeg nu langzaam de bloem er doorheen en roer het goed.
Het deeg moet zo dik zijn dat het niet van je lepel afdruipt, je moet het er als het ware van afkloppen.
Is het te dik dan kan je wat sojamelk toevoegen. Is het te dun dan wat bloem toevoegen.

De geprakte bananen zorgen voor wat binding.

Smeer een klein cakevorm in met margarine en doe eerst een laagje deeg op de bodem.
Leg hierover heen royaal stukjes appel. De rest van het deeg smeer je hier weer over heen.
Daarna stop je het in de oven, stel het in op 160 graden gedurende vijf kwartier.

Als je het deeg wat dunner houdt wordt het meer een cake en als het wat vaster is wordt het meer een soort koek. Alle twee is lekker. Hmmmmm!

Succes!


In plaats van appel kan je ook plakjes banaan, noten, kiwi etcetera gebruiken.

Het geweten spreekt, maar het eigenbelang schreeuwt.

frommes

Veganistische cake of taart
« Reactie #27 Gepost op: 06 april 2003, 11:22:58 »
Omdat bij de eerste 'cake van Dick' de appel wat aan de bodem bleef plakken heb ik de appel bij de tweede op het laatst in het deeg gedrukt aan de bovenkant en dat ging beter.en ook nog wat rozijnen en paar stukjes gember door het deeg gedaan,hij was weer onweerstaanbaar.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Veganistische cake of taart
« Reactie #28 Gepost op: 06 april 2003, 13:30:30 »
Deze Wortelcake is vegan (honing vervangen door ahornsiroop) en lekker! Niet droog (mocht je daar bang voor zijn) :D.


En het Bananenbrood kan ook doorgaan voor cake en is superlekker! 8)



Chocoladetaart!
« Reactie #29 Gepost op: 15 april 2003, 10:40:42 »
Binnenkort een paasbrunch- iedereen neemt wat mee.

Wij willen chocoladetaart meenemen. Nu kunnen we een standaard chocoladetaart uit een pakje maken, maar iets bijzonderderderders is natuurlijk veel leuker!
Ik zag op het net al een chocolade taart met mokka/kardemom saus, dat leek me wel wat. Iemand wel eens gemaakt?
Wat was de beste chocoladetaart die jullie ooit hebben gegeten? recept? (hoeft niet vegan, mag natuurlijk altijd)

« Laatst bewerkt op: 15 april 2003, 15:40:16 door Sander »

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:chocoladetaart!
« Reactie #30 Gepost op: 15 april 2003, 12:31:38 »
Oeh oeh! Dat wil ik ook wel eens weten.
Ik en pip hebben nog steeds een weddenschap lopen met als inzet een chocoladetaart.

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Veganistische cake of taart
« Reactie #31 Gepost op: 03 mei 2003, 22:35:52 »
Biologische cake met appel

Erg lekker!! Het werd bij mij meer een bananencake.
,,,,فلافل

Offline Dick

  • ****
  • 517
  • Geslacht: Man
    • plenty food
Veganistische cake of taart
« Reactie #32 Gepost op: 03 mei 2003, 22:42:49 »
Biologische cake met appel

Erg lekker!! Het werd bij mij meer een bananencake.

Ja, toen ik rondging op de zaak 40 plakjes, waren er een paar die het meer een bananencake vonden dan een appelcace. De meerderheid proefde geen banaan.
Iedereen vond het lekker.
Het geweten spreekt, maar het eigenbelang schreeuwt.

Offline Sven

  • *****
  • 3.947
  • Geslacht: Man
Veganistische cake of taart
« Reactie #33 Gepost op: 07 mei 2003, 00:06:50 »
Zondag gemaakt voor een vegan picnic en het viel wel in de smaak.

Pulla (Finse koffiebroodjes)

500 gr bloem
100 gr plantaardige boter
2,5 dl ongezoete sojamelk
1,3 dl suiker (1 dl als je gezoete sojamelk gebruikt)
1,5 tl gemalen kardemon
1 tl zout
een pakje gist

De sojamelk verwarmen tot 40° en de gist erin oplossen. Doe de suiker, de kardemon en het zout erbij, samen met de helft van de bloem. Voeg dan de zachte boter toe en meng goed. Meng dan de rest van het meel onder deeg. Goed kneden en een klein uur laten rijzen.

Daarna kleine bolletjes van maken en eventueel garneren met parelsuiker. Bak de pulla dan 15 minuten ofzo in een voorverwarmde oven van 180°-200°. Laat vervolgens afkoelen/drogen op een rooster.

Voor Apraxia: in de combi-oven van Daewoo moet'ie 11 minuten in een voorverwarmde oven op 170°.

Serveren met vossenbessenjam (of rode bessenjam of andere).
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Sil

  • Godswonder
  • ***
  • 452
  • Geslacht: Man
Veganistische cake of taart
« Reactie #34 Gepost op: 07 mei 2003, 09:33:09 »
Biologische cake met appel

Erg lekker!! Het werd bij mij meer een bananencake.
Dat had ik ook, ik had er zelfs nog 25 gr cacao bij gedaan (wat overigens wel teveel was).

Wat ook leuk is:
Bij de ene helft deeg een flinke schep cacao en bij de andere helft een paar scheppen vanille sojavla: mozaiek-cake.  :kwijl:
:koffie: 35, nog steeds veg@

Offline Helena

  • ***
  • 159
  • Geslacht: Vrouw
Veganistische cake of taart
« Reactie #35 Gepost op: 07 mei 2003, 13:55:57 »
Ik heb zojuist de vegan cake van Dick in de oven gezet. Ik ben heel erg benieuwd, want ik heb er wel enige aanpassingen in doorgevoerd, nl.:

150 gr. plantaardige margarine
50 gr. gerstemoutstroop (i.p.v. 150 gr. rietsuiker)
100 gr. volkoren speltmeel en  100 gr. rijstmeel (ipv 200 gr. bloem)
10 gr. wijnsteenbakpoeder
1 flinke mespunt vanillepoeder (Het Blauwe Huis)
2 bananen geprakt
1 appel en 1 banaan in plakjes

Jullie horen over ruim een uur of de cake (?) is gelukt!

Van leven ga je dood

Offline Sil

  • Godswonder
  • ***
  • 452
  • Geslacht: Man
Veganistische cake of taart
« Reactie #36 Gepost op: 07 mei 2003, 14:07:08 »
hmmm, ik ben benieuwd! Heb je de boter eerst nog gesmolten ofzo?
:koffie: 35, nog steeds veg@

Offline Helena

  • ***
  • 159
  • Geslacht: Vrouw
Veganistische cake of taart
« Reactie #37 Gepost op: 07 mei 2003, 14:40:32 »
Ja, op de ingrediënten na heb ik het recept precies opgevolgd.
Van leven ga je dood

Offline Helena

  • ***
  • 159
  • Geslacht: Vrouw
Veganistische cake of taart
« Reactie #38 Gepost op: 07 mei 2003, 14:48:24 »
Hmmmm, het wordt wel een erg plat cakje, geloof ik.
Van leven ga je dood

Offline Helena

  • ***
  • 159
  • Geslacht: Vrouw
Veganistische cake of taart
« Reactie #39 Gepost op: 07 mei 2003, 15:38:53 »
Oeps, het is een erg plat en een beetje uit elkaar gevallen cakeje geworden. Volgende keer maar een banaantje minder en wat meer wijnsteenbakpoeder (galgje!). Volgens kindlief wel érg lekker. Ik heb net zelf ook een stukje geproefd en de cake is in ieder geval zoet genoeg. Ook het mengsel van rijst- en speltmeel is goed.

Maar...... de cake die Selly had gebakken volgens het recept van Dick was lekkerder !! De mijne kan daarentegen ook gegeten worden door mensen die geen tarwe mogen.
Van leven ga je dood