Ik ben wel geïnteresseerd!
Benodigdheden voor de ketoprak: blok tofu, 100gr. tauge, 100gr. fijngesneden kool (witte, savooye- of groene kool), 1 eetlepel pindakaas, olie, azijn.
Kruiden: 5 eetlepels gesnipperde uien, 2 gesnipperde teentjes knoklook, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel javaanse suiker (toko), 2 eetlepels ketjap, zout (doe ik nooit), 1 eetlepel fijngehakte selderie (blad), halve eetlepel gehakte bieslook.
De javaanse suiker kan je vervangen door bruine suiker.
Werkwijze: was de tauge, dompel even in kokend water en laat uitlekken.
Snijd de tofu in blokjes en bak die in de olie geelbruin.
Bak in het restant van de olie de helft van de uien, bestemd voor het strooisel (je kan ook kant en klare gebakken uitjes nemen voor het strooisel). Wrijf de rest van de uien met de knoflook, sambal en suiker tot een brij, meng hier doorheen de pindakaas en fruit deze brij op in olie. Leng deze massa met de ketjap en de azijn aan tot een saus ( als hij te dik is wat meer ketjap en wat extra azijn) en meng eerst de tofu en daarna de kool, en de selderie en op het laatste moment de tauge hier doorheen. Opdienen met ui-strooisel erover en de bieslook erover.