Het eten viel best mee in Düsseldorf (en de vriendelijke, levendige stad ook). Het vegetarisch trefpunt is Sattgruen met een groot buffet, maar we kwamen het niet tegen op onze weg (nochtans drie vestigingen). De Italiaan A Tavola in de Wallstrasse was authentiek, gezellig en lekker. (Als voorgerecht artisjok met frisse pittige groene dressing en "antipasti uit de vitrine" - één enkel vl**sonderdeel kan je ervan weglaten- natuurlijk ook vele pasta's met groenten).
In Oberkassel (prachtige art déco-huizen aan de waterkant en naburige straten) was das Altes Bahnhof een ontdekking. Groot zomerterras achteraan met bekwame, geroutineerde obers en aardige wisselende kaart. Hier ontdekt dat "Pfifferlingen" smakelijke cantharellen zijn, hier geserveerd op een frisse salade. Aan de overkant was er goede vegetarische quiche.
Op de middag had Im Goldenen Ring, historische brauerei op de Burgplatz, een ovenaardappel met kruidendip en salade, die basic was maar heel goed smaakte.
Het bier van de stad is het amberkleurige Alt, waarvan er zeven brouwerijen zijn die telkens toch andere smaakaccenten opleveren.