neem me niet kwalijk hoor, maar persoonlijk vind ik dit een totale non-discussie. Vegetarische kaas, wat een onzin. Als je kaas eet (geld ook voor andere zuivel van dierlijke oorsprong), dan ben je hoe je het ook wendt of keert, verantwoordelijk voor de dood van kalveren. Met name koeien - geiten en schapen in principe in mindere mate, in de praktijk van de industrie is het hetzelfde - moeten ieder jaar een kalfje krijgen, wil de melkproductie op gang blijven. Sowieso is de helft daarvan een jongetje, maar ook voor een aantal van de meisje is simpelweg geen emplooi in de bio-industrie, dus die worden afgevoerd naar de slachterij. Dus jij kan wel leuk naar vegetarisch stremsel gaan zoeken, maar dat maakt helemaal niets uit; die kalfjes zijn al doodgemaakt. Kun je net zo goed het stremmend stofje uit hun maag gebruiken voor kaasmaken. Dus tenzij het je om esthetische redenen gaat (je hebt een afkeer van het idee dat je een stukje dood beest in je lijf sptopt) en het gaat je om dierenbelangen, hou je jezelf voor de gek met zogenaamde' vegetarische kaas'.