Vegatopia Forum

Bladerdeeg/Filodeeg vullingen

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #40 Gepost op: 23 januari 2004, 16:21:10 »
en wat chapelure opstrooien

wat is dat?
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #41 Gepost op: 23 januari 2004, 16:48:25 »
en wat chapelure opstrooien

wat is dat?

Ik geloof broodkruimels.


Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #42 Gepost op: 23 januari 2004, 16:59:32 »

Paneermeel, dacht ik.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Anya

  • ****
  • 737
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #43 Gepost op: 24 januari 2004, 12:59:24 »
Chapelure is inderdaad Vlaams dialect voor paneermeel.

ilse_

Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #44 Gepost op: 02 februari 2004, 14:34:53 »
Met filodeeg maak ik ook weleens loempiaatjes, best goed te eten.
( gewoon standaard vulling, eventueel rijst/tofu erbij in)

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Receptideeën voor een bladerdeeghapje met quorn gehakt?
« Reactie #45 Gepost op: 13 april 2007, 14:56:09 »
Heeft iemand misschien een lekker recept voor een gevuld bladerdeeghapje met quorn gehakt, als tussendoortje?
« Laatst bewerkt op: 13 april 2007, 15:09:20 door blingda »

rickmans

Re:Bladerdeeghapje met quorn gehakt?
« Reactie #46 Gepost op: 13 april 2007, 15:08:24 »
Bladerdeeg ontdooien. Uitrollen tot gewenste dikte op met bloem bestoven werkblad. in een langwerpige vorm.
Quorn met wat ui en knoflook licht bakken in olijfolie of boter. Op smaak brengen met b.v.b. kerriepoeder, verse kruiden. Wat je maar lekker vindt. Handig om het in een zeef ff uit te laten lekken.
Aan één kant laagje Quorn op het deeg doen en vervolgens oprollen. Ei losskloppen en naad van je rol en de buitenkant v.h. bladerdeeg ermee bestrijken. Afbakken in de oven.
Succes hang beetje af van hoe lekker je de vulling maakt! Maar maak hem nooit te nat. Je bladerdeeg wordt dan aan de binnenkant vaak wat klef.
Succes.

Rickmans

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Receptideeën voor een bladerdeeghapje met quorn gehakt?
« Reactie #47 Gepost op: 13 april 2007, 15:18:10 »
Quorn gehakt of stukjes?

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Re:Receptideeën voor een bladerdeeghapje met quorn gehakt?
« Reactie #48 Gepost op: 13 april 2007, 15:28:33 »
Quorn gehakt of stukjes?

fijngehakt :)
« Laatst bewerkt op: 13 april 2007, 15:28:43 door blingda »

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #49 Gepost op: 13 april 2007, 23:20:59 »
Hoe weet jij dat?

viv

Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #50 Gepost op: 14 april 2007, 14:40:59 »
Hier krijg ik honger van zeg haha..
zowiezo lekker van die gevulde hapjes!
bij de griek krijg je het weleens met feta

en bij een indiaas restaurant smul ik van de samosa's  :D

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #51 Gepost op: 15 april 2007, 11:59:41 »
bladerdeeg en filodeeg vind ik vaak te vet. Een echt goed alternatief heb ik niet zo. Wat ik wel gebruik is het deeg voor hartige taart, maar dat wordt vaak weer te dik als je het afbakt. Iemand een goed idee?
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Aiko

Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #52 Gepost op: 15 april 2007, 12:04:04 »
bladerdeeg en filodeeg vind ik vaak te vet.

Vind? Ik heb hier ergens een bakboekwerk liggen met recept voor eigen bladerdeeg. De helft van het bladerdeeggewicht is pure boter... Ik stond verbaasd (voor eventjes dan maar).

rickmans

Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #53 Gepost op: 16 april 2007, 13:08:30 »
Deeg voor hartige taart is vaak voor 'flapjes'e.d. te dik. Beetje bloem op je werkblad en met een deegroller wat verder uitrollen maar!
Zelf een deegje maken kan natuurlijk ook. Als je pizzadaag maakt, goed dun kun je dat ook in mino vorm dicht vouwen. Heb je een mini Calzone. Nu lekker met verse spinazie, tomaten stukjes en pijnboompitjes wat kaas etc etc.....
Rickmans

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #54 Gepost op: 16 april 2007, 14:00:30 »
Ik vind bladerdeeg ook vet en bovendien niet lekker over het algemeen, maar filodeeg vet? Als je niet zoals voorgeschreven het hele vel met boter bestrijkt, valt het toch mee? Voor flapjes is loempiadeeg (te krijgen bij toko in diepvries) ook erg geschikt.
,,,,فلافل

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #55 Gepost op: 16 april 2007, 16:13:24 »
Ik vind bladerdeeg ook vet en bovendien niet lekker over het algemeen, maar filodeeg vet? Als je niet zoals voorgeschreven het hele vel met boter bestrijkt, valt het toch mee? Voor flapjes is loempiadeeg (te krijgen bij toko in diepvries) ook erg geschikt.
ik zal het proberen. Prima idee.
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #56 Gepost op: 01 mei 2007, 18:38:57 »
Hoe weet jij dat?


Ik bedoelde dat ik om een recept vroeg met fijngehakt ;) volgens mij was het recept een reactie op mijn vraag of iemand een recept met quorn gehakt wist..
« Laatst bewerkt op: 01 mei 2007, 18:41:32 door blingda »

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #57 Gepost op: 02 mei 2007, 20:59:41 »
Oja.  :bloos:

sammie

Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #58 Gepost op: 12 juni 2007, 16:52:18 »
Pas ontdekte ik dat in het bladerdeeg vitamine D3 zit. Dit is van dierlijke oorsprong. Bij de supermarkt waar ik kom hadden beide merken toevoeging van D3. Weet iemand misschien of er ook veganistische merken zijn?

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bladerdeeg/Filodeeg vullingen
« Reactie #59 Gepost op: 12 juni 2007, 21:41:09 »
Kiwi schrijft in dezedraad:

Nee, er zijn geen vegan soorten bladerdeeg te koop in de supermarkt. Dat heeft te maken met de verkeerde soort D-vitamine die in de margarine zit die gebruikt is. De enige echte vegan bladerdeeg is die van Ting, te koop in de natuurvoedingswinkel.


Edit: Ting bladerdeeg kost geloof ik € 3,95 voor 6 velletjes, dus dat is inderdaad best duur.
:)