"Het vlees moet, voor het gegeten mag worden, enige tijd in water en in zout gelegd worden om het bloed er zoveel mogelijk uit te laten trekken. Het eten van bloed, ook van geoorloofde dieren, is namelijk verboden. "
BronDe diepe gedachte is om de regels die in de Thora staan te volgen. Een volgende uitzending van het programma ging over wijn: "Koosjere wijn moet gemaakt worden van druiven uit een wijngaard die niet met dierlijke mest in aanraking is gekomen. Voorts dient deze een keer in de zeven jaar braak te liggen. En de wijnproductie –vanaf het moment dat de schil van de druif breekt; daar hebben we het zo nog even over- moet volledig gedaan worden door joodse arbeiders onder toezicht van een rabbijn.
Druiven, most en wijn mogen vervolgens ook niet meer door ‘anderen’ worden aangeraakt. En dat geldt ook voor de fles. Dientengevolge dient het openen daarvan door een lid van het Uitverkoren Volk geschieden, omdat de inhoud anders zijn koosjere status verliest.
De koosjere jood die geen enkel risico wil lopen – denk aan restaurantbezoek of bij een catering - laat louter mevushal wijnen schenken: die zijn koosjer en gepasteuriseerd. Deze kunnen dan ook namelijk door niet-joden geschonken worden zonder dat de drinker de rekening daarvoor in het hiernamaals gepresenteerd krijgt."
bronIk ben geen wijnkenner, maar wijn wordt vast niet lekkerder als je het kookt.
Het klinkt best extreem allemaal, maar ja, sommige vegetariers/veganisten zijn ook zo (ik herinner me een discussie over wei in Marsrepen b.v.).