Doordeweeks eet ik in de winter meestal brinta met sojamelk (liefst de light) en als het aanwezig is, doe ik er ook kaneel/speculaaskruiden/kardamon door. In de zomer muesli met sojamelk. Of misschien ga ik vanaf nu ontzettend inburgeren en ontbijten met verse broodjes.
Met Pasen hebben we ontbeten met afbakbroodjes, eitjes, ikke kruidenthee, de rest koffie en melk en jus d'orange. Op de broodjes deed ik vijgenjam en honing.
Mijn allerlievelingste beleg is kaas met appel-perenstroop. Mag ik alleen allebei niet hebben, dus ik eet veel geitenkaas (evt met een laag pesto erover), jam en zelfgemaakte eiersalade. Ik wil wel nog een keer zelf perenstroop gaan maken.
Tja, een droomplek... Mijn bed?
Het gekste ontbijt was waarschijnlijk toen ik bij mijn oom en tante logeerde die 's middags warm eten en ik lekker uitgeslapen had.
Er is niemand waarmee ik bijzonder graag een beschuitje zou willen eten - ik ben totaal geen ochtendmens en vind dat je een ontbijt in rust en stilte en eenzaamheid dient te nuttigen.
En ik bak absoluut nooit zelf brood. Ook niet van plan. Sterker nog, als ik eens iets wil koken waarbij deeg komt kijken, dan doet mijn broer dat