Een paar tips van dingen die bijna altijd vegetarisch zijn:
(je zult het vooral met de voorgerechten moeten doen)
- sigara boregi (kaas in filodeeg)
- imam baylidi: gevulde aubergine (letterlijk: de imam valt flauw, van de knoflook)
- linzensoep
verder ook lekker: verschillende gegrilde groenten met yoghurt, aardappels met pittige saus.
Op de markt: plat vers gebakken brood met peterselie en kaas ertussen.
En ze maken prima salades met olijven, feta, komkommer etc.
Als je in een goed hotel zit, is mijn tip om bij het ontbijt lekker te eten met komkommer, feta, brood etc.
Verder begrijpen ze het inderdaad niet altijd fantastisch, maar een tip die ik ooit kreeg was om te zeggen dat ik allergisch was voor vlees en vis, dat je er ziek van wordt. Dan laten ze het wel uit hun hoofd om geintjes uit te halen.
Laatste tip: ga eens kijken bij een turks restaurant in NL, en schrijf de namen op van een aantal vega gerechten.
Tot slot: in toerischtisch gebied kun je altijd nog aan een omelet....