Verwarm de oven voor op 230 graden
Meng de volgende dingen snel door elkaar:
375 gram witte bloem
75 gram volkorenmeel
halve theelepel zout
1 theelepel baksoda
350 ml karnemelk
Het deeg moet een vrij zacht maar niet te kleverig worden, als het te droog is nog een beetje karnemelk erbij.
Vorm het deeg tot een rond brood, snij een kruis over de bovenkant en leg het op een bebakpapierde bakplaat.
Bak een kwartier, draai de oven terug tot 200 graden en bak nog 20-30 minuten. Als het hol klinkt als je op het brood klopt, is het klaar.
Opmerkingen:
- Het recept schrijft twee keer zoveel zout voor. Ik ben niet zo'n zoute eter, maar als jij dat wel bent moet je misschien meer nemen.
- Ik maak vaak de helft van dit recept en vorm het deeg dan tot vier kleine broodjes, die met een kwartiertje klaar zijn.
- De verhouding volkoren-wit doet er volgens mij niet echt toe.
- Omdat ik meestal geen karnemelk in huis heb, gebruik ik half melk, half yoghurt.