GEHAKTBROOD vegetarisch
3 doosjes gehakte tofu
3 teentjes knoflook
1 ui
6 gedroogde tomaten op olie
150 gram zwarte en groene ontpitte olijven
2 eieren
100 gram gerapte oude geitenkaas
50 gram geraspte parmasaanse kaas
1 theelepel oregano
½ theelepel tijm
1 theelepel zeezout
vers gemalen peper
Bereiding
cakeblik
bakpapier
folie
kom
Doe de tofu in de kom.
Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de olijven in dunne ringen. Knijp de knoflook uit boven de tofu. Doe de ui, tomaten en olijven bij in de kom. Strooi de kaassoorten er over en de kruiden, zout en peper. Breek de eieren en meng alles goed door elkaar.
Doe het bakpapier in een cakeblik en strijk er wat olie over. Stort het mengsel in het blik. Strijk de bovenkant glad. Dek af met folie en laat 30 min. rusten.
Zet het cakeblik daarna in de oven op 160 graden en bak het brood in 60 min. gaar en erg lekker. Laat het even afkoelen in het blik voordat je het op een bord stort.