Vegatopia Forum

Hummus & Tahin

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Mariek

  • *****
  • 3.972
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #40 Gepost op: 14 augustus 2004, 18:31:51 »
Maar je weet waarschijnlijk wel waarom ik een recept gebruik waar geen komijn in zit.
Neigend tot zelfdestructieve eerlijkheid

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #41 Gepost op: 14 augustus 2004, 18:35:24 »
Peper is anders ook een specerij...

Je hoeft natuurlijk niet zo veel komijn er in te gooien als ik zou doen. Ik hou nogal van komijn. Ik heb er in een jaar een zak van 250 gram komijnzaad doorgejaagd. Plus nog een paar bakjes gemalen komijn uit de toko.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Mariek

  • *****
  • 3.972
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #42 Gepost op: 14 augustus 2004, 21:23:38 »
Misschien moet je ook peper ipv komijn gaan gebruiken. Blijft minder in je kleren hangen :P

 ;)
« Laatst bewerkt op: 14 augustus 2004, 21:23:51 door Zusje »
Neigend tot zelfdestructieve eerlijkheid

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #43 Gepost op: 14 augustus 2004, 22:03:45 »
Ik doe geen tahin in mijn hummus. Soms pindakaas maar zonder dat istie ook heel lekker. Verder verse munt, sambal, chilisaus. Misschien 'mag' die van mij geen hummus meer heten ;)

Wel een goede tip trouwens van P. wat betreft water toevoegen want ik pleur er ook altijd fortuin aan olie in tottie wat smeuïger wordt.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #44 Gepost op: 14 augustus 2004, 22:30:54 »
de Romeinen gebruikten komijn aan tafel zoals wij peper gebruiken.

 :o
,,,,فلافل

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #45 Gepost op: 15 augustus 2004, 02:20:13 »
Komijn is lekker! En Christiaan mag het dan wel weten, maar ik heb geen idee waarom Zusje het niet gebruikt. (Klimt het in je kleren dan?) ???
Ik doe er dus komijn door en ook peper (nouja, red chili powder zegmaar), en een lading koriander, naar een tip van Selly Sam dus :P ergens hierboven. Hij was gelukkig nog wel oké geworden, en toch nog wel redelijk glad. :)
« Laatst bewerkt op: 15 augustus 2004, 12:19:06 door salinero »
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #46 Gepost op: 15 augustus 2004, 10:07:06 »
en een lading koriander, naar een tip van Selly ergens hierboven.

tip van Sam  :)
,,,,فلافل

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #47 Gepost op: 15 augustus 2004, 12:14:23 »
Ow!  :-X
Je hebt gelijk! :-[
Hoe kom ik daar nou weer bij dan? :confused: Macht der gewoonte ofzo of euhm... :bloos:
Najaa het was gewoon heel erg laat! :P
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Brent

  • ****
  • 600
  • Geslacht: Man
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #48 Gepost op: 25 augustus 2004, 10:21:44 »
De Hummus, tahin en andere lekkere dinges van het merk Sabra foods zijn nu ook pas verkrijgbaar in NL (ah), zag ik.  :yummie:

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #49 Gepost op: 25 augustus 2004, 10:27:51 »
pas? al jaren hoor
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Brent

  • ****
  • 600
  • Geslacht: Man
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #50 Gepost op: 25 augustus 2004, 10:30:29 »
pas? al jaren hoor

Ow: In Maastricht stond "nieuw in ons assortiment" of zoiets erbij geschreven. 't Is in elk geval lekker
« Laatst bewerkt op: 25 augustus 2004, 10:31:13 door Brent »

Offline Ona

  • ***
  • 271
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hummus
« Reactie #51 Gepost op: 12 november 2004, 17:06:08 »
Het nadeel is mischien wel dat Sabra Israelisch is.

Sorry maar mag ik vragen wat hier het nadeel van is???
Het is toevallig wel 1 van de landen waar het het meest gegeten wordt.

Ik heb even in mijn kookboek gekeken en kwam op het volgende recept:

250-300 gram kekererwten
1/2 potje tahin (tahina)
4-5 uitgeperste citroenen
zout, peper
knoflook

De kekererwten  tenminste een nacht laten weken. Ca. 15 minuten laten koken in en de keukenmachine pureren onder toevoeging van de andere ingredienten.

Offline Jasper

  • ***
  • 338
    • Jasper M - virtuele expositie
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #52 Gepost op: 13 januari 2005, 19:01:45 »
Ik doe vaak een scheutje mosterd door m'n hummus, en meestal geen tahin. Geldt dit ook als heiligschennis?

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #53 Gepost op: 13 januari 2005, 22:06:37 »
Mosterd erin klinkt vies. Ik leg liever de nadruk op de tahin en de citroen dan op de knoflook en de olijfolie.

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #54 Gepost op: 13 januari 2005, 22:34:57 »
Pindakaas ipv tahin.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Hummus
« Reactie #55 Gepost op: 14 januari 2005, 00:29:59 »
De kekererwten  tenminste een nacht laten weken. Ca. 15 minuten laten koken
Riiight. 15 minuten? Zeg eerder een uur en 15 minuten.

Ik snap dat niet. Er zijn wel meer recepten die ik tegenkom waarin gedroogde peulvruchten na weken maar een kwartiertje gekookt hoeven te worden ofzo.

Dan zijn ze nog knoerthard!
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Jasper

  • ***
  • 338
    • Jasper M - virtuele expositie
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #56 Gepost op: 14 januari 2005, 14:27:15 »
Mosterd erin klinkt vies.

Is het niet hoor, mits met mate gebruikt. En dan het liefst ook kwaliteitsspul, en niet van de gele kwijl die altijd op hotdogs en dergelijke gespoten wordt.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #57 Gepost op: 02 oktober 2005, 10:37:24 »
De hummus van Merza is niet lekker. Te dun en te zuur.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #58 Gepost op: 02 oktober 2005, 12:03:20 »
Is dat zo'n glazen pot van de AH?

overanalizing

Re:Hummus & Tahin
« Reactie #59 Gepost op: 02 oktober 2005, 14:02:35 »
Florentine heeft wel lekkere hummus. En nog meer lekkere zuiders slaatjes.