Vegatopia Forum

Vegetarisme in de media

0 leden en 10 gasten bekijken dit topic.

Offline Carmen San Diego

  • ***
  • 266
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #140 Gepost op: 27 augustus 2009, 23:57:10 »
Ik volg de discussie niet echt en daar heb ik ook helemaal geen behoefte aan, maar ik vond Carolines antwoorden niet erg goed onderbouwd. Ik heb het 30-dagen-vegetariër-zijn blog ook gelezen, maar ik vond veel dingen die ze zei grote onzin. Ze toonde ook weinig respect voor anderen, met name Tobias en anderen vegetariërs/veganisten, zowel niet voor hun mening als hun argumenten. Dat hij toch met haar in gesprek blijft, ondanks haar botheid, kortzichtigheid en oppervlakkigheid, vind ik erg knap. Ik heb wel meer van dit soort mensen meegemaakt en die krijg je toch niet overtuigd, wat je ook zegt en wat je ze ook voorzet.
De 30 dagen vond ik wel grappig op zich - ze probeerde het in ieder geval en het was meer haar persoonlijke ervaring. Bij deze discussie erger ik me helemaal scheel omdat alle vegetariers over één kam geschoren worden en het vol staat met complete onzin over klimaat en dierenwelzijn. Ik vind haar idd weinig respectvol en de argumenten die ze gebruikt om zich te verdedigen vind ik gewoon ronduit dom.

Kun je nagaan, ik eet pas twee maanden (vrijwel) vegetarisch en ik erger me nu al aan domme vleeseters =P
« Laatst bewerkt op: 28 augustus 2009, 00:00:09 door Carmen San Diego »

Offline @rno

  • *****
  • 2.330
  • Geslacht: Man
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #141 Gepost op: 28 augustus 2009, 20:19:13 »
Kun je nagaan, ik eet pas twee maanden (vrijwel) vegetarisch en ik erger me nu al aan domme vleeseters =P

 ;D
Kip, het meest veelzijdige stukje vrees. Sh*t!

Offline Eefje1976

  • ***
  • 225
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #142 Gepost op: 29 augustus 2009, 11:40:09 »
Ik had dat juist in het begin heel erg, tot ergenis van mijn omgeving.. (ben nu ook 'al' 8 maanden vegetarier...! ;D)
Het wordt nu wat minder, al vind ik een biefst*k-etend kind met druppel bloed aan zijn kin niet om aan te zien..
Daar zat ik gisteren tegenover (mijn eigen nog wel!) en toen hij zich er vervolgens ook nog in verslikte zodat ik het eruit  kon 'slaan' was de maat vol... Dat gaat 'ie NIET meer eten!

Offline Ligfietsertje

  • *****
  • 1.633
  • Geslacht: Man
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #143 Gepost op: 29 augustus 2009, 12:59:03 »
Het wordt nu wat minder, al vind ik een biefst*k-etend kind met druppel bloed aan zijn kin niet om aan te zien..

Even terzijde (en iets dat ook veel vleeseters niet weten), dat is geen bloed.  Grote zoogdieren en vogels dienen eerst uit te bloeden (en daarna enkele dagen tot weken te 'rijpen'). Het vocht dat uit b.v een biefstuk komt is  dan ook geen bloed maar vocht uit de cellen.  Zo je wenst kan je het 'lijkvocht' noemen, maar bloed is het niet.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #144 Gepost op: 29 augustus 2009, 13:25:57 »
Nou Eefje, begin maar eens over lijkvocht! Dat klinkt onsmakelijker als bloed.

Vroegah werd die rode kleurstof trouwens toegevoegd aan vlees, maar men is daarmee gestopt omdat het kankerverwekkend bleek. In oude vegetarische boeken wordt dat graag aangehaald om te laten zien dat vlees 'evil' is.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #145 Gepost op: 29 augustus 2009, 13:29:53 »
Mensen die om mij vlees eten, daar zit ik niet zo mee in. Behalve als het ribbekes zijn. Een druipende kin vol vet (en lijkvocht!) en dan die smakgeluiden... :-X
Nu willen bepaalde gezinsleden eens naar een bekende ribbekensbar, maar ze hebben belooft dat ze het gaan doen als ik eens een keer niet kan. Gelukkig.

Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #146 Gepost op: 29 augustus 2009, 16:29:07 »
Vroegah werd die rode kleurstof trouwens toegevoegd aan vlees, maar men is daarmee gestopt omdat het kankerverwekkend bleek.

Bedoel je nitriet? Maar dat is geen kleurstof (maar doet het vlees er wel roder uitzien), en ik kan me ook niet herinneren dat er ooit kleurstof aan vlees werd toegevoegd.
« Laatst bewerkt op: 29 augustus 2009, 16:30:40 door Charlat@ñ »
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #147 Gepost op: 29 augustus 2009, 16:34:11 »
Vroegah werd die rode kleurstof trouwens toegevoegd aan vlees, maar men is daarmee gestopt omdat het kankerverwekkend bleek.

Bedoel je nitriet? Maar dat is geen kleurstof (maar doet het vlees er wel roder uitzien), en ik kan me ook niet herinneren dat er ooit kleurstof aan vlees werd toegevoegd.


Ja! Geen kleurstof dan, maar het gaf wel extra kleur.
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-saf72.htm

Offline @rno

  • *****
  • 2.330
  • Geslacht: Man
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #148 Gepost op: 10 september 2009, 23:53:53 »
Weer oproep minder vlees... help!

"We zullen als sector de handen ineen moeten slaan om consumenten, afnemers en stakeholders voortdurend en pro-actief te informeren over de kwaliteit van Nederlands vlees en vleeswaren en de wijze waarop deze worden geproduceerd."

Let op, dit is vijandelijk terrein:  ;)

http://www.meatandmeal.nl/nieuws/mensen-bedrijven/7363/weer-oproep-minder-vlees-maar-waar-blijft-cov%3F.html

Kip, het meest veelzijdige stukje vrees. Sh*t!

Aiko

Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #149 Gepost op: 10 september 2009, 23:56:51 »
Wel weer grappig dat er een mijnheer Goebbels in het gesprek opkomt...

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #150 Gepost op: 22 september 2009, 14:00:36 »
http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/diet_and_fitness/article6732043.ece


From The Sunday Times August 2, 2009

The 'vegan before dinner time' diet
Mark Bittman's Food Matters has created a Hollywood craze that helps you lose weight and help the planet

(Sandro Hyams/Camera Press)
Ruth Tierney


There was a time, not so very long ago, when vegans avoided meat merely because they couldn’t stomach an animal on their plate. They sacrificed steak and passed on parmesan for the love of all living creatures and the greater good of the planet (the UN says meat production is responsible for nearly one-fifth of greenhouse gases). The ensuing svelteness was nothing but a fortuitous by-product. But those glamorous vegan skinnies — notably Natalie Portman and Stella McCartney — didn’t escape our attention. Now more and more of us are jumping on the gravy train in the search for inch loss: the meat-free, or “conscious eating”, market is predicted to grow by 19% in the next five years.

A low-fat vegan diet leads to a weight loss of about 1lb a week, and that’s without exercise or limiting calories and portion size, according to US researchers at the Physicians Committee for Responsible Medicine. The scientists also found that unlimited wholegrain and veg curb hunger. In 2007, the former model Kim Barnouin and model agent Rory Freedman got wise to this and wrote the tough-talking vegan diet book Skinny Bitch. Victoria Beckham is said to have read it from cover to cover, but for many, the authors’ total abhorrence of animal products was hard to swallow — have a meat-munching lapse and the duo labelled you a “moron”.

This may explain why part-time veganism has evolved. Ardent animal-lovers cover your ears, but it seems adopting an 80/20 attitude to eating meat and dairy (which means mostly avoiding it yet indulging occasionally) can make a plant-based diet manageable. This sort of “agnostic veganism” is the way forward, according to Jody Turner, a trend forecaster with the American agency Culture of Future. “Eating vegan and raw is the quickest way to health, and it has really hit mass stride in Hollywood with stars who are more concerned with glowing health than going green. It gives the body what it wants: a rest from heavy and slow digestion and a chance to release and rebuild. In California, it’s easy to be vegetarian, vegan or one of the many hybrids in between — you can even hire someone to design you a bespoke vegan detox diet.”

With this trend in mind, the New York Times columnist and bestselling author Mark Bittman has written Food Matters, in which he introduces a “vegan before dinner time” plan that is causing a stir across the Atlantic. “You don’t eat any, or much, in the way of animal products or processed food during the day. At night you eat what you want,” he explains. “In some ways it’s stricter than veganism in that there’s no junk allowed. In others it’s easier — milk in coffee is acceptable, and breaking the rules occasionally is okay. The basic line is this: no matter how you do it, you [and the planet] will benefit if you eat a higher proportion of plants and a lower proportion of everything else.”

It certainly works for Bittman, who has lost 35lb following his own advice. Bittman’s diet is flexible. “My ‘vegan before 6pm’ approach is just one way of doing it. Indeed, the opposite schedule — eating your heaviest meal of the day for lunch or breakfast — may make more sense to you. You can opt out of two servings of meat a week. You can start the day with oatmeal instead of bacon and eggs. My guess is that 70% of my calories now come from non-animal sources. A shift of 50% would be significant for anyone.”

Genevieve Wallace, a 24-year-old waitress at Saf, the raw restaurant in London, shares Bittman’s ethos. “I’m vegan 70% of the time. I have irritable bowel syndrome, so cutting out dairy eases my stomach pains. But for the other 30%, I let myself eat cheese, fish and meat, either because I’m craving it, or for convenience. I want to be healthy, but I also want to enjoy life. If I’m having dinner at a friend’s and say I’m vegan, they panic. if I’m holidaying somewhere like France, my options are too restricted. When you deprive yourself, you feel resentful, which defeats the purpose of a healthy diet. I want to be good to my body and mind.”

The pleasure principle is intrinsic to the success of partial veganism. “Going full-time vegan works from every perspective but the hedonistic one,” says Bittman. “I would never argue for a plan that totally eliminates anything. Such a diet arouses our rebellious streak. Eating some calorie-dense food — whether that’s meat, cake or cheese — allows you to reach satiety more quickly and easily.”

Lisa Gore, a 21-year-old student from Manchester, has lost 3st since going vegan-lite a year ago. “The tipping point came when I couldn’t fit into a size-18 dress in Primark. I was a meat-and-potato kind of girl before that, but the promise of weight loss drew me in. I cut out all meat and dairy, but found it incredibly tough. There’s milk powder in so many things, and I began to crave chocolate. So I loosened up and allowed myself to go partially vegan. I now eat eggs, and try to substitute dairy with soy products where possible. I’ve gone from 13st to 10st, and am a size 12.”

If you want a grander endorsement, check out the conspiracies flooding the internet about President Obama’s vegan credentials. In response to a meat-free campaigner’s question about his views on farming, Obama admitted that the health of Americans would benefit from a change in diet to include less meat. Though he did say: “I like a steak once in a while.”


THE RULES

Mark Bittman offers the following advice on going vegan before dinner time in his book Food Matters (Simon & Schuster £16.80)

Eat fewer animal products “Have an average of 1lb of meat, or, at most, 2lb, a week, or a small serving daily. Eat correspondingly small amounts of eggs and dairy, and think of these as treats, not staples. Milk on your cereal or in coffee is fine.” And try to have these after 6pm.

Eat all the plants you can manage “Gorge on them. Salads, cooked veg, raw veg, whole fruits and dried.”

Make legumes part of your life “Whenever you eat beans instead of animal products, everyone wins.”

Eat grains over carbs “You shouldn’t eat unlimited amounts of grains, but having them several times a day is acceptable. For example, you can have wholewheat cereal and a wholegrain sandwich.” Snack on nuts, seeds and olives — a couple of handfuls a day is enough.

Listen to your body “Are you losing weight and feeling good? Keep it up. Not getting the results you want? Cut back on treats and eat more plants. Treats include alcohol, snack food and refined carbs.”

Take a vitamin B12 supplement You can only obtain this nutrient from animal sources, so take a daily supplement.


MEAL PLAN 1

Breakfast Granola with fresh fruit and nondairy milk.

Lunch Carrot soup (shop-bought, or make your own: throw in onion, ginger, potato and parsley alongside the carrots).

Snack Baked tortilla crisps with tomato salsa.

Dinner Grilled vegetable and meat shish kebabs with tabbouleh.

Dessert Chocolate fondue with fresh fruit.


MEAL PLAN 2

Breakfast Blueberry smoothie (made with 3 cups berries, ½ banana, 1 cup nondairy milk, ½ cup apple juice, honey to taste). Wholegrain toast.

Lunch Hummus with wholegrain pitta bread and salad.

Snack A handful of mixed nuts.

Dinner Stir-fried vegetables with grilled salmon and brown rice.

Dessert Rice pudding with fresh mango.


VEGAN EATING TIPS

Be warned, calorie-dense food must be kept to a minimum — vegans, part-time or otherwise, are not immune to fat thighs. “I’ve been vegan for eight years, but I’m still a size 14, probably because I love nothing more than a chip sandwich,” says Karin Ridgers, 38, from Billericay. “There’s plenty of vegan junk food around, such as fried bread, chips and veggie sausages. Avoid the ‘free-from’ cakes and biscuits, and snack on seeds and fruit.” Sandra Hood, an NHS dietician who works with the Vegan Society, agrees: “People come unstuck because nuts are fattening, and granary bread has more calories than white. Tucking into peanut-butter sandwiches and veggie bacon isn’t the way to go. Move to raw, unprocessed food instead.”


Offline Rosanne

  • **
  • 81
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #151 Gepost op: 29 september 2009, 11:16:57 »
Rob wordt toch niet zo vrolijk van kalfsvlees:

http://zappen.blog.nl/reclame/2009/09/27/rob-geus-distantieert-zich-van-reclame-kalfsvlees

Wat een pannenkoek zeg.. en dat voor slechts 1000 euro!  ::)

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #152 Gepost op: 29 september 2009, 11:27:32 »
Ik denk dat Neelie ook niet zo vrolijk wordt van dit misbruik van monopolie.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #153 Gepost op: 29 september 2009, 12:05:30 »
Ontzettend stom dat hij zich niet beter voorbereid heeft, dan had hij dat hele spotje kunnen laten varen. Je hoeft maar een beetje over het platteland te rijden en je ziet kalfjes in hun uppie in die witte iglootjes staan. Dan weet je toch al genoeg, lijkt me.

Is er eigenlijk een site waar die landbouwsubsidies helemaal opstaan, of een organisatie die dat helemaal heeft uitgeplozen?

Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #154 Gepost op: 29 september 2009, 12:17:12 »
Wat een pannenkoek zeg.. en dat voor slechts 1000 euro!  ::)

Ik vind het op zich best wel slim om dat kalfsvleestoestandenverhaal op zo'n manier onder de aandacht te brengen. Of Rob dat bewust gedaan heeft is een tweede.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Ligfietsertje

  • *****
  • 1.633
  • Geslacht: Man
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #155 Gepost op: 29 september 2009, 12:47:50 »
Is er eigenlijk een site waar die landbouwsubsidies helemaal opstaan, of een organisatie die dat helemaal heeft uitgeplozen?

Ik weet niet of ik die website terug zal vinden, maar er is in ieder geval een website waar op terug te vinden is hoeveel subsidies elke landbouwer van de Europese unie ontvangt.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #156 Gepost op: 29 september 2009, 12:56:17 »
Wat een pannenkoek zeg.. en dat voor slechts 1000 euro!  ::)

Ik vind het op zich best wel slim om dat kalfsvleestoestandenverhaal op zo'n manier onder de aandacht te brengen. Of Rob dat bewust gedaan heeft is een tweede.

 ;D Go Rob!

Offline Draek

  • ******
  • 4.449
  • Geslacht: Man
    • Geen dier voor plezier! Stop het circus!
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #157 Gepost op: 29 september 2009, 22:53:10 »
Is er eigenlijk een site waar die landbouwsubsidies helemaal opstaan, of een organisatie die dat helemaal heeft uitgeplozen?

Ik weet niet of ik die website terug zal vinden, maar er is in ieder geval een website waar op terug te vinden is hoeveel subsidies elke landbouwer van de Europese unie ontvangt.

http://www.minlnv.nl/portal/page?_pageid=116,2465799&_dad=portal&_schema=portal

http://sargasso.nl/archief/2009/07/17/verdeling-eu-landbouwsubsidies-openbaar/

http://farmsubsidy.org/NL
Stem op de Partij voor de Dieren

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #158 Gepost op: 29 september 2009, 23:27:28 »
 :-*

Eens kijken of ik er wijs uit kan worden.

Offline V

Re:Vegetarisme in de media
« Reactie #159 Gepost op: 06 oktober 2009, 11:54:00 »
Wat een pannenkoek zeg.. en dat voor slechts 1000 euro!  ::)

Ik vind het op zich best wel slim om dat kalfsvleestoestandenverhaal op zo'n manier onder de aandacht te brengen. Of Rob dat bewust gedaan heeft is een tweede.

Ik gok van niet. Dit is de eerste keer dat ik een half goed woordje over heb voor die kerel. Bah wat een pummel! (Hét schijnende voorbeeld van o.a. een weggooimaatschappij, die kerel)