Vegatopia Forum

Etenschap - Rob Sijmons

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Iknik

  • *****
  • 1.241
    • Ikniks blog
Etenschap - Rob Sijmons
« Gepost op: 08 februari 2002, 15:08:00 »
Speciaal voor de 16e Wetenschap en Techniek week (oktober 2001) werd "Etenschap, Feiten en mythen over ons voedsel" van Rob Sijmons gepubliceerd.

In vijf hoofdstukken (Umami, Zoet, Zuur, Zout en Bitter) worden niet alleen de basissmaken behandeld, maar ook allerlei wetenswaardigheden over het Chinese-Restaurant-Syndroom, "schone" etikettering op levensmiddelen, Yakult, bierbrouwen, bacteriën in het voedsel, kweekvis en genetische manipulatie, zonder de lezer één moment het gevoel te geven dat er van de hak op de tak wordt gesprongen. En dat alles in amper honderd pagina's.

En dat is eigenlijk best wel jammer. Sijmons laat allerlei interessante trivia (zo nu en dan begeleid door een simpel experimentje dat iedereen met een keuken kan uitvoeren) in hoog tempo de revue passeren, maar wie zich een beetje kwaad maakt heeft het boek in een uurtje uit. En zin in méér.

Maar het gaat hier wel om een uurtje echte quality time. Het boekje staat boordevol het soort weetjes dat het goed doet op feestjes en partijen, en is voor de liefhebber de 5 á 6 euro die de boekwinkel ervoor vraagt meer dan waard.

Etenschap, Feiten en mythen over ons voedsel
Rob Sijmons
Uitgeverij Contact
ISBN 90-254-6471-8



[ Dit Bericht is bewerkt door: Iknik op 2002-04-29 10:53 ]
Een wetenschapper die niets van kunst weet is een filistijn, maar het omgekeerde is blijkbaar volkomen acceptabel.
Frank Close

Offline Jan

  • ***
  • 413
    • http://www.vegatopia.com
"Want dieren zijn precies dan mensen!"