Kroketten! Maar van hetzelfde recept maak je ook makkelijk bitterballen.
Het komt uit Yes van een week of 12 terug, maar ik doe ook altijd een beetje m'n eigen Gwendingetje.
Benodigdheden.
2 sneetjes oud witbrood.(was bij mij vers, ging best)
150 gram geraspte wortel.
2 bosuitjes in ringetjes gesneden.
80 gram geraspte kaas.
1 groot ei.
1,5 el bloem.
Peper. (Yes zegt zout, maar kaas is ook al zout dus Gwen zegt peper)
Voor het paneren losgklopt ei, bloem en paneermeel.(Yes zegt alleen paneermeel
)
Frituurolie.
Verkruimel het brood en doe dit samen met de wortelrasp, de bosuitjes, de geraspte kaas, ei en bloem in een kom. Peper erbij.
Alles goed kneden en dan zou je er 16 balletjes van moeten kunnen maken. (Ik maakte 5 kroketten)
Ik heb de kroketten even een halfuurtje in de vriezer gezet en daarna gepaneerd. Ei, bloem, ei, paneermeel. En dan in het frituurvet tot ze een mooi kleurtje hebben.