De Vegatopia kerstmenu's van 2016!Als de Sint het land heeft verlaten, volgt meteen een zo mogelijk nóg groter feest: de lancering van de
Vegatopia kerstmenu's. Ook dit jaar hebben we weer vier mooie, thematische menu's weten te verzinnen, die we vandaag met gepaste trots presenteren.
'Onze' Joke Boon, die dit jaar, het internationale jaar van de peulvrucht, het bekroonde kookboek Bonen! heeft gepubliceerd, heeft voor ons een
prachtig bonenmenu gemaakt, met als dessert een gevuld appeltje met bonenspijs, abrikozen en vanillevla.
Hedwig heeft een
lekker elegant kerstmenu gecreëerd, waarbij je bijna alles van tevoren kunt maken. Met bijzondere combinaties als feta-roomballetjes met pistachenootjes en rodekoolsoep met appelbolletjes maak je beslist een goede sier.
Vegatopia draait voor 100% op vrijwilligers. Met het '
vrienden van Vegatopia'-menu brengen we een kleine hommage aan iedereen die zich voor Vegatopia inzet en ingezet heeft, met mooie recepten van de persoonlijke blogs van onze huidige en vroegere (gast-)redacteuren.
Met '
Southern Soul Food' heeft Sven zich in de keuken van de zuidelijke Verenigde Staten gestort, die is ontstaan uit de smeltkroes van de verschillende culturen die hier samenkomen. Met onder andere hush puppies, three sisters soup, cajun pilaf en pecan pie.
Source:
De Vegatopia kerstmenu's van 2016!