Ondertussen heeft K. een kwarktaart gemaakt. Een uurtje gezellig samen rommelen in de keuken.
Hoe maak jij vega-kwarktaart? Met agar? Of is het meer een monchoutaart of cheesecake?
Ehm, het was meer een Käsekuchen
. K. even naar het recept gevraagd en uit de losse pols vertaald (uit een Duits kookboek van de uitgeverij GU):
Käsekuchen ohne Boden - Kwarktaart zonder bodem
Voor 1 springvorm van 26 cm.
150 g boter, 200 g suiker, 4 eieren, 1 vanillepeul (of 1 zakje vanillesuiker), 6 el griesmeel, 500 g kwark, 500 g Frischkäse ('Hüttenkäse'), geraspte citroenschil, vet om de springvorm in te vetten
- Oven op 180 graden voorverwarmen, springvorm invetten
- Boter met suiker tot een schuimig mengsel roeren, eieren één voor één erdoor mengen. Merg uit de vanillepeul schrappen en dit met griesmeel, kwark en Frischkäse door het boter-suiker-eimengsel roeren. Dit alles in de springvorm. In 50 minuten goudgeel bakken