Vegatopia Forum

Fijne kookgebeurtenissen

0 leden en 5 gasten bekijken dit topic.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #300 Gepost op: 03 juli 2008, 11:53:25 »
Niet helemaal. Ik wilde graag een keer een soort Schwarzwalder Kirsch taart maken dus ik heb recepten bij elkaar gezocht en die gecombineerd. Mijn vriend drinkt geen alcohol dus ipv kirsch gebruik ik gewoon kersensap, maar ik ga het ook zeker een keer met echte kirsch proberen.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #301 Gepost op: 03 juli 2008, 12:34:13 »
Ik heb een poging tot het nadoen van dit toetje en ik ben er nu al blij mee, ik denk dat het gaat lukken.

Bovendien komt R eten, dat is zowiezo een fijne kookgebeurtenis.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #302 Gepost op: 03 juli 2008, 12:41:49 »
Niet helemaal. Ik wilde graag een keer een soort Schwarzwalder Kirsch taart maken dus ik heb recepten bij elkaar gezocht en die gecombineerd. Mijn vriend drinkt geen alcohol dus ipv kirsch gebruik ik gewoon kersensap, maar ik ga het ook zeker een keer met echte kirsch proberen.

 :D Wil je je recept niet opsturen naar koken&zo?
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #303 Gepost op: 03 juli 2008, 13:02:07 »
Ja precies.  8)
(in de reeks 'vrouwen en taarten')
« Laatst bewerkt op: 03 juli 2008, 13:03:02 door Annemieke »

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #304 Gepost op: 03 juli 2008, 19:36:46 »
Ja precies.  8)
(in de reeks 'vrouwen en taarten')

Ik las 'vrouwen zijn taarten'  :O

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #305 Gepost op: 09 juli 2008, 18:06:38 »
Zo zeg, ik heb me daarnet natuurwinkelige boodschappen gedaan! Zonnebloempitten, sesamzaadjes, rijststroop, honing, ik leek net een die-hard weetikveel. En nu staat deze granola in de oven.
Nou ja, ik heb de cacao en de rozijnen weggelaten, de amandelen voor de helft door hazelnoten vervangen, gehoopt dat appelmoes hetzelfde is als zachtgekookte appelstukjes, wat geraspte kokos toegevoegd en het in de comments gesuggereerde scheutje olie. Ik ben benieuwd (en it better be lekker, want het is meer dan een kilo spul...)
This is between me and the vegetable!

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #306 Gepost op: 10 juli 2008, 16:37:03 »
Voor het eerst broodjes gebakken op mijn pizzasteen in de oven. Lekker!
Eet gezond & eet taartjes

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #307 Gepost op: 10 juli 2008, 16:42:04 »
Zo zeg, ik heb me daarnet natuurwinkelige boodschappen gedaan! Zonnebloempitten, sesamzaadjes, rijststroop, honing, ik leek net een die-hard weetikveel. En nu staat deze granola in de oven.
Nou ja, ik heb de cacao en de rozijnen weggelaten, de amandelen voor de helft door hazelnoten vervangen, gehoopt dat appelmoes hetzelfde is als zachtgekookte appelstukjes, wat geraspte kokos toegevoegd en het in de comments gesuggereerde scheutje olie. Ik ben benieuwd (en it better be lekker, want het is meer dan een kilo spul...)

Hij is lekker! De volgende keer laat ik wel de sesamzaadjes weg geloof ik, en misschien hak ik de noten dan ook grof. (Maar laat me eerst deze kilo eten...)
This is between me and the vegetable!

momo

Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #308 Gepost op: 15 juli 2008, 20:43:27 »
Voor het eerst broodjes gebakken op mijn pizzasteen in de oven. Lekker!

dat klinkt interessant!! hoe werkt dat / wat is een pizzasteen?

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #309 Gepost op: 21 juli 2008, 13:35:50 »
Met een pizzasteen boots je een 'echte' pizza-oven of primitieve klei-oven na. Als je er een pizza op bakt, wordt de korst veel lekkerder dan op een bakplaat of rooster. Hetzelfde geldt voor brood. Brood van mijn pizzasteen is echt vele malen lekkerder en krokanter dan uit mijn BBM.
Je kunt er ook koekjes en taarten op bakken.

Ik heb deze steen.
Eet gezond & eet taartjes

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.665
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #310 Gepost op: 21 juli 2008, 15:38:03 »
Dat klinkt goed! Kun je ook twee stenen (elk op een rooster, een onder en een boven) in de oven plaatsen of is dat te zwaar?

Ik neem aan dat vooral het midden van de pizza krokanter wordt met een pizzasteen?
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #311 Gepost op: 21 juli 2008, 16:50:02 »
Ik denk dat je wel twee stenen tegelijk in de oven kunt doen. (hoewel het dan misschien minder goed bakt, volgens mij moet de steen in het midden van de oven)

De bodem van de pizza of de korst van het brood is onvergelijkbaar met hoe een korst gebakken is op een bakplaat. Maar ja, ook in het midden van de pizza is het lekker :)
« Laatst bewerkt op: 21 juli 2008, 17:22:06 door Piek »
Eet gezond & eet taartjes

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #312 Gepost op: 22 juli 2008, 20:18:13 »
Ik wil ook (nog steeds) een pizzasteen.

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #313 Gepost op: 22 juli 2008, 20:47:27 »
Ik wil ook (nog steeds) een pizzasteen.

In je nieuwe keuken dan maar!

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #314 Gepost op: 23 juli 2008, 11:44:08 »
Ja, het is een leuk cadeau voor je nieuwe huis!
Eet gezond & eet taartjes

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #315 Gepost op: 03 augustus 2008, 12:46:05 »
Maar hoe krijg je een in elkaar gezette pizza netjes op die steen? Of zet je hem op de steen in elkaar? (Nee toch, het idee is neem ik aan dat hij op een loeihete steen gaat...)
This is between me and the vegetable!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #316 Gepost op: 03 augustus 2008, 13:40:34 »
Jeetje, dat is even een goede vraag!

De pizzaioli (pizza bakkers) doen dat met zo'n lange stok met plat uiteinde toch?

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #317 Gepost op: 03 augustus 2008, 14:47:06 »
Dan maak je de pizza dus op een houten plank en schoffel je 'm vanaf daar op je pizzasteen. Glas kan ook. Plestik zou ik niet doen.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #318 Gepost op: 03 augustus 2008, 17:58:21 »
Ik schuif hem van bakpapier af of laat t bakpapier gewoon liggen
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #319 Gepost op: 03 augustus 2008, 18:09:31 »
Ik schuif hem van bakpapier af of laat t bakpapier gewoon liggen

Maar doet het bakpapier de truc niet te niet, van het poreuze steen?
Wij hebben hem ook, en noemen het 'pizzaplaat'.
Mijn man legt ze er volgens mij met een soort frisbee-techniek in.

'Met moeite', is denk ik het juist antwoord op de vraag.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken