Vegatopia Forum

Fijne kookgebeurtenissen

0 leden en 11 gasten bekijken dit topic.

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #280 Gepost op: 26 mei 2008, 20:58:10 »
Nou ja, het koken moet nog gaan gebeuren maar de Good Food Vegetarian Summer is er weer! (en ik heb 'm) :cheer:

Bij de lokale buurtsuper verkopen ze die natuurlijk niet.. wil je er voor mij één halen dat ik je geld over maak? Please?  :-*
Opgestuurd!  :)

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #281 Gepost op: 26 mei 2008, 21:49:31 »
 :cheer:

PB je me ook nog even de kosten en je rekeningnummer dan?

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #282 Gepost op: 26 mei 2008, 22:16:10 »
Zelf mayonaise maken kan met de staafmixer :D
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #283 Gepost op: 30 mei 2008, 20:43:51 »
Een perenroomijs experiment in de ijsmachine.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #284 Gepost op: 05 juni 2008, 18:55:59 »
Lemon curd gemaakt :D

En ik heb me laten verleiden tot het kopen van platte, wilde perziken. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen, ik ben eigenlijk niet zo'n perziketer omdat ik zo'n kippenvel krijg van hun velletje...
This is between me and the vegetable!

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #285 Gepost op: 05 juni 2008, 19:05:12 »
Nou ja, het koken moet nog gaan gebeuren maar de Good Food Vegetarian Summer is er weer! (en ik heb 'm) :cheer:

Good Food is toch van de BBC? Ik heb er gisteren bij de Selexyz naar gevraagd en er werd me een andere Good Food in de handen gedrukt, daarna een ander tijdschrift met vegetarische recepten. Ze gingen het navragen bij de leverancier. Vandaag werd ik gebeld en er wordt maar 1x per jaar een vegetarische variant uitgegeven van de Good Food, in november. Die is nu voor me besteld. Maar de Vegetarian Summer, die bestaat volgens hen niet  ???. Heel vreemd. Waar heb jij hem vandaan als ik vragen mag??


OK, ik lees het nu op de hoofdpagina van Vegatopia.. Te vroeg gereageerd :)
« Laatst bewerkt op: 05 juni 2008, 19:08:50 door Djooiss »
Life isnīt about waiting for the storm to pass..
itīs about getting out there and dancing in the rain

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #286 Gepost op: 06 juni 2008, 12:11:58 »
Lemon curd gemaakt :D

En ik heb me laten verleiden tot het kopen van platte, wilde perziken. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen, ik ben eigenlijk niet zo'n perziketer omdat ik zo'n kippenvel krijg van hun velletje...

Lekker!

Ik overweeg omdat er een tarte tatin dessert van te maken met passievruchten.
« Laatst bewerkt op: 06 juni 2008, 12:12:42 door Annemieke »

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #287 Gepost op: 06 juni 2008, 13:49:15 »
Dat klinkt lekker, maar bedoel je echt met caramel enzo? Dat lijkt me minder met passievrucht...
This is between me and the vegetable!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #288 Gepost op: 06 juni 2008, 22:12:26 »
Iew, nee. Caramel? Tarte tatin is gewoon omkeertaart toch?

Neuh, bladerdeeg dun uitrollen en dan een bodem bedekken met de perzikken en passievruchtpulp. Daaroverheen bladerdeeg en de oven in. Hmm, misschien dat ik dat morgen ga proberen. Lekker met een lepeltje vanilleroom erover als het nog warm in.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #289 Gepost op: 07 juni 2008, 00:38:02 »
En zelfs hier lagen de wilde perziken bij de nieuw geopende groentenboer! Meteen gekocht natuurlijk, maar ik vond de smaak een beetje vlak. Ik ben natuurlijk de superzoete perziken gewend.

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #290 Gepost op: 07 juni 2008, 00:44:21 »
Ik had echt nog nooit van wilde perziken gehoord en vandaag lees ik het op het forum en daarna zie ik ze bij de turk liggen. Ze keken niet zoet genoeg, ik heb ze (nog) niet gekocht. Smaken ze heel anders?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #291 Gepost op: 07 juni 2008, 01:20:51 »
Hihi, same here. Ik had er ook nog nooit van gehoord.
De smaak is als de gewone perzik, alleen vond ik het dus minder zoet.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #292 Gepost op: 07 juni 2008, 09:35:55 »
Ik ga ze vanmiddag halen, maar de exemplaren die ik vorig jaar had vond ik wel zoet. En niet zuur, zoals sommige normale perzikken wel zijn.

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #293 Gepost op: 07 juni 2008, 17:39:12 »
OK, ik lees het nu op de hoofdpagina van Vegatopia.. Te vroeg gereageerd :)

Is het toch gelukt? Ik wil er anders best een kopen als ze 'm in Nijmegen nog hebben en dan opsturen.

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.571
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #294 Gepost op: 07 juni 2008, 18:54:43 »
Verse pasta uit de net aangeschafte pastamachine. Wat een wereld van verschil met de pasta uit de supermarkt! Vooral de textuur maakt het verschil.

Vandaag twee kookboeken gekocht, waaronder 'Indien Basics'. geschreven door Tanja Dusy en Sebastian Dickhaut, uitgegeven door GU. Weliswaar in het Duits, maar zo op het eerste gezicht een echte aanrader. Mooie foto's, lekkere basisrecepten (o.a. naanbrood, roti, chutneys, bhaji, samosa, aloo tikki) en veel aandacht voor basistechnieken, menu-opbouw en variatiemogelijkheden. Zeker ook voor de doorgewinterde fan van de Indiase keuken.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #295 Gepost op: 07 juni 2008, 23:13:02 »
OK, ik lees het nu op de hoofdpagina van Vegatopia.. Te vroeg gereageerd :)

Is het toch gelukt? Ik wil er anders best een kopen als ze 'm in Nijmegen nog hebben en dan opsturen.

Ik heb dezelfde middag nog een vriend in Nijmegen gebeld en die gaat als het goed is maandag naar de Dekker vd Vegt, om een versie voor mij te kopen. Evenzo, erg aardig van je dat je het aanbiedt :)
Life isnīt about waiting for the storm to pass..
itīs about getting out there and dancing in the rain

Offline Sam

  • ******
  • 7.147
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #296 Gepost op: 16 juni 2008, 08:27:12 »
In Mexico Chipotle saus gekocht: chilisaus van gerookte pepertjes  :vork:
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #297 Gepost op: 03 juli 2008, 11:03:12 »
Nu weet ik zeker wat mijn succesnummer is. Ik had al zo mijn vermoedens omdat ik deze taart al twee keer eerder had gemaakt en daar erg goede reacties op kreeg, maar de mensen die de taart toen aten waren bevooroordeeld of hongerige vegans die alles lekker vinden. Gister de ultieme test: mijn familie. Ik hoorde kreten als "Oeh wat een lekkere taart" en "geweldig" dus de taart is wat mij betreft cum laude geslaagd :).

Offline Dame Noire

  • ***
  • 326
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #298 Gepost op: 03 juli 2008, 11:05:36 »
'chocolate thumbprint cookies' gebakken, chocoladekoekjes die je eerst 5 minuten bakt, vervolgens je duim erin drukt en ze vult met jam (in dit geval pruimen), en dan bak je ze nog eens. Alleen al de naam maakte het de moeite waard ;).

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #299 Gepost op: 03 juli 2008, 11:15:01 »
Nu weet ik zeker wat mijn succesnummer is. Ik had al zo mijn vermoedens omdat ik deze taart al twee keer eerder had gemaakt en daar erg goede reacties op kreeg, maar de mensen die de taart toen aten waren bevooroordeeld of hongerige vegans die alles lekker vinden. Gister de ultieme test: mijn familie. Ik hoorde kreten als "Oeh wat een lekkere taart" en "geweldig" dus de taart is wat mij betreft cum laude geslaagd :).

Een zelfbedachte taart?