Vegatopia Forum

Fijne kookgebeurtenissen

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #180 Gepost op: 15 oktober 2007, 09:53:46 »
Er staat nu een brood te rijzen, waarvan het deeg zo perfect was als het maar kon. Hoge verwachting. Nu ben ik bezig met een ander brood, en ben tegelijkertijd voor het eerst van mijn leven caramel aan het maken, om in het brood te kunnen proppen en dan te bakken. Ben benieuwd of caramelmaken gaat zoals ik dat voor ogen had. En of brokjes caramel wel lekker zullen zijn in brood.
Caramel in brood lijkt me redelijk hard en scherp. Makkelijkere optie: rietsuiker klontjes door het deeg, eerst in een zak doen en een paar keer met een hamer op slaan zodat ze een beetje breken, het moeten wel grove stukken blijven.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #181 Gepost op: 15 oktober 2007, 11:37:24 »
Of van die speciale suikewafelsuiker. Maar dat is volgens mij weer lastig te krijgen. Ik heb weleens geprobeerd van die kandijsuiker in een brood te bakken, maar dat werd inderdaad veels te hard.
This is between me and the vegetable!

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #182 Gepost op: 15 oktober 2007, 11:56:24 »
Je hebt ook speciale suiker die ze voor suikerbrood gebruiken, hier verkrijgbaar bij Boerenbond/Welkoop. Ik heb wel gelezen dat je dat zelf handmatig door je brooddeeg moet kneden voor de laatste rijs, en niet door de BBM moet laten doen, want de harde suikerbrokken slopen je bakblik nogal.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #183 Gepost op: 15 oktober 2007, 12:15:09 »
Ja, dat hebben mijn ouders gemerkt. ::)
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.665
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #184 Gepost op: 16 oktober 2007, 19:23:24 »
Geen kookgebeurtenis in de strikste zin des woords, maar toch: zojuist heb ik 14 (veer-tien) potten AH Chocoladepasta Puur gekocht! Niet voor mezelf, maar voor vriendjelief, die er dol op is. Nu kunnen we weer een half jaartje vooruit  ;D.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #185 Gepost op: 18 oktober 2007, 21:05:14 »
Ik had een paar dagen terug een open blikje kokosmelk en een paar overrijpe bananen, en ik had zin om te experimenteren. Kokosmelk op het vuur gezet, suiker erin gegooid en op laten lossen, dit samen met de banaan gepureerd en in de vriezer gegooid. Ik heb geen ijsmachine dus moest het zo doen en regelmatig roeren. Ik was het echter na een uur alweer vergeten dus dacht dat het helemaal verpest zou zijn, maar ik heb het gister eruit gehaald en met de staafmixer gepureerd en weer in de vriezer gezet. Er zitten nog wel wat kleine ijskristallen in maar is niet heel storend. Ik heb er net wat grof gehakte stukken pure chocolade door gedaan en zit er nu van te eten, erg goed te doen.  :)

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #186 Gepost op: 18 oktober 2007, 21:30:11 »
Ik maakte van de zomer best vaak kokosmelk-met-poedersuiker ijs. Niet alleen lekker, maar zó mooi wit (tja, vast raar om het daarom te maken/eten, maar het is echt zo mooi!).
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Gwennepen

Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #187 Gepost op: 19 oktober 2007, 08:31:50 »
Klinkt heel lekker Marla. En Sanja, hoe maak je dat kokosmelk- met- poedersuikerijs precies?

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #188 Gepost op: 19 oktober 2007, 08:36:51 »
Blik kokosmelk opentrekken, (deel) in een bakje doen, ongeveer 2 el poedersuiker erbij (gewoon tot het zoet genoeg is), roeren en dat in de ijsmachine. Erg culinair verantwoord dus. :P
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Gwennepen

Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #189 Gepost op: 19 oktober 2007, 08:37:51 »
Dank je. ;D

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #190 Gepost op: 19 oktober 2007, 16:27:00 »
Appeltaart en brownies gebakken en Banoffie Pie gemaakt :)
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2007, 16:27:25 door Piek »
Eet gezond & eet taartjes

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #191 Gepost op: 19 oktober 2007, 18:24:04 »
Er stond een vriendinnetje uit Italië voor de deur met een enorme lading Italiaanse boodschappen (heel veel soorten pasta, gedroogde porcini, koekjes, balsamico, grissini) :D
This is between me and the vegetable!

Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #192 Gepost op: 22 oktober 2007, 10:47:42 »
Bij de Tesco echte ketjap manis aangetroffen!
In een flesje dat weliswaar niet veel groter is dan eem Tabasco flesje, maar toch.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #193 Gepost op: 31 oktober 2007, 20:51:13 »
Een gelukte kastanjepompoenbanaanchocoladecake! Helemaal zelf bedacht, inclusief de verhoudingen, dan is het veel leuker wanneer het lukt dan als je een recept gebruikt, vind ik.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.665
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #194 Gepost op: 31 oktober 2007, 23:47:50 »
Poehee, dat is experimenteel! En proef je nu inderdaad de kastanje, de pompoen, de banaan èn de chocolade? Of ben je van plan de volgende keer een smaakcomponent meer naar voren te halen? En is de banaan niet een beetje een vreemde eend in de bijt? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat een eerste poging niet voor verfijning vatbaar is  ;).

Desalnietemin:  :thumbsup:
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #195 Gepost op: 01 november 2007, 10:30:33 »
Mijn collega's waren zeer verrukt en na 1 hap rolde het recept hier al uit de printer.  ;D

Geen van de ingrediënten was dominant en in zijn geheel was het vooral lekker zacht zoet (echt dat zoete van pompoen en kastanje). Ik zou de volgende keer iets meer kastanjes gebruiken, maar daarmee loop je ook het risico dat de cake te zwaar gaat worden.
De banaan was heel licht aanwezig, maar zeker geen vreemde eend!

Offline Jacqueline

  • ***
  • 309
  • Geslacht: Vrouw
    • Lifecoach
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #196 Gepost op: 01 november 2007, 16:40:29 »
Hier rolde het recept ook al uit de printer  ;D

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #197 Gepost op: 05 november 2007, 17:48:00 »
Ik heb sinds eergisteren weer een weegschaal, sinds gisteren weer een oven en sinds gisteren ook (niet weer) een rijstkoker. Ik ben helemaal blij :cheer:
This is between me and the vegetable!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #198 Gepost op: 14 november 2007, 17:56:08 »
jeetje, wat een leuk recept voor rookkaaskroketjes bij de friet! Ik wil die ook wel een keer maken eigenlijk.

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re:Fijne kookgebeurtenissen
« Reactie #199 Gepost op: 14 november 2007, 18:02:07 »
En die veggie kormasaus ga ik zeker een keer maken knutselen.
Forumkenner 2007 8)